De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Aegon: Start onderhandelingen

03 mei 2022

Donderdag 28 april 2022 zijn de vakorganisaties, HR en COR gestart met de onderhandelingen voor een nieuwe cao en een nieuw sociaal plan. Daarin behartig ik, Emanuel Geurts, jouw belangen als lid van De Unie. Mijn nieuwe collega Mandy Raaijmakers loopt dit onderhandelingstraject met mij mee.

Word nu gratis light-lid en ontvang alle Aegon-updates direct in je mail!

Input

Allereerst bedanken we alle leden en medewerkers hartelijk voor hun input in de aanloop naar de cao-onderhandelingen! Met die input haken we aan op de aanwezige zorgen en wensen én werken we aan een arbeidsvoorwaardenpakket dat daar echt iets aan bijdraagt.

Voorstellen

Jullie hebben ons input gegeven op de onderwerpen belonen & waarderen, COVID, maatschappelijke omgeving, tijd, wellbeing en sociaal plan. Je vindt de voorstellen daarop terug in onze inzetbrief. Bij de inzetbrief van Aegon valt op dat er geen loonbod in staat. De reden daarvoor is dat Allegra van Hövell-Patrizi en Boaz Magid van Aegon Nederland ons eerst willen informeren over de (financiële) situatie van Aegon. Deze toelichting vindt plaats op woensdag 11 mei aanstaande.

Vervolg

We hebben de volgende kapstokthema’s afgesproken: sociaal plan, beloning, welzijn, verlof, inzetbaarheid, hybride werken, maatschappelijke relevantie, inclusie en diversiteit. Per ronde behandelen we twee of drie van deze thema’s. Zo werken we stapsgewijs naar een nieuwe cao en nieuw sociaal plan. Na iedere onderhandelingsronde informeren we jou over wat er aan de orde is geweest en waar jij je mening over kunt geven. De tweede onderhandelingsronde staat gepland op maandag 23 mei 2022. Dan ontvangen we in ieder geval een concreet loonbod van Aegon.

Word nu gratis light-lid en ontvang alle Aegon-updates direct in je mail!

Wat vind jij?

Wat vind jij van de voorstellen van De Unie en Aegon Nederland? Zie je overeenkomsten en waar verwacht je dat we meer op verschillen? Mis je iets? Mandy en ik zijn benieuwd naar jouw mening hierover. Wil je ons daarover mailen via emanuel.geurts@unie.nl en mandy.raaijmakers@unie.nl?

Contact

Mijn mailadres is emanuel.geurts@unie.nl en ik ben telefonisch te bereiken via 06-5252 2074. Heb je een individuele vraag of behoefte aan advies, neem dan contact op met ons Service Center via sc@unie.nl of telefonisch via 0345-851 963. We helpen je graag!

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

Aegon Group en AAM: Van alles wat

In dit bericht aandacht voor de verhuizing naar Schiphol, 3e kwartaalcijfers, periodiek overleg, OR, tips over het omgaan met werkstress…

a.s.r.: fusie Aegon

Nu de fusie een feit is, zijn alle Aegon-medewerkers in dienst van a.s.r. gekomen. Bij De Unie betekent dit dat…

Word gratis lid