De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Aegon: Periodiek overleg december 2021

13 december 2021

Donderdag 10 december 2021 is er bij Aegon periodiek overleg geweest. In dit overleg bespreken vakorganisaties, HR en de COR de actualiteit bij Aegon en werken we aan de uitvoering van cao-afspraken. Hieronder lees je meer over het cao-proces, het 3e jaar WW en een mooi aanbod.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Cao-proces

Het overleg hebben we besteed aan het proces om te komen tot een nieuwe cao en sociaal plan per 1 juli 2022. We gaan weer een gezamenlijke cao-enquête onder het personeel doen, meerdere digitale medewerkersbijeenkomsten houden, cao-werkgroepen instellen en met een externe facilitator/procesbegeleider werken.

We hebben een brainstorm gehouden over de cao-onderwerpen. Dank overigens voor jullie inbreng op mijn vraag welke thema’s jij belangrijk vindt? In onze brainstormronde kwamen vele onderwerpen langs maar na een clustering lijken er globaal een viertal thema’s te zijn, te weten:

  • Belonen en Waarderen (loon, TPOW/Smart Working, verbinding)
  • Tijd en Welzijn (verlof, werkgeluk, veerkracht)
  • Sociaal plan (eigen regie, van werk naar werk, ontslagvergoeding)
  • Maatschappelijke context (Werkcode/Flex, MVO)

We denken er ook nog aan om een uitleg te geven over hoe nu eigenlijk zo’n onderhandelingsproces loopt en wie daarin welke rol heeft op welk moment. We moeten dit nog verder uitwerken maar het begin is er. De planning voor de onderhandelingen en de medewerkerssessies loopt en de onderhandelingen gaan plaatsvinden in de periode van half april tot en met half juni 2022. Zodra er meer informatie is over de onderhandelingen krijg je die weer van me.

3e jaar WW / PAWW

Eén onderwerp hebben we al gelijk afgerond en dat is de verlenging van het 3e jaar WW / PAWW. Die loopt in 2022 af voor Aegon en cao-partijen hebben besloten om deze te verlengen met vijf jaar. De premie voor de werknemers is in 2022 verlaagd naar 0,2%. Meer informatie over de regeling kan je vinden op www.spaww.nl.

Ben jij al future fit?

Wat 2022 je gaat brengen, weet je nog niet maar het is altijd een goed idee om eens na te denken over jezelf, je baan en je carrière. Is het tijd voor een verandering van baan en is die tijd dan nu? Verandering van baan kan misschien ook binnen Aegon maar wat heb je daar dan voor nodig? Het begint natuurlijk bij de vraag wat je dan zou willen? Waar gaat je hart sneller van kloppen? Waar wil of moet je over vijf jaar goed in zijn?

Allemaal vragen om een keer met één van onze loopbaancoaches te bespreken. De Loopbaancheck is een mooie kans om te ontdekken waar jij staat in je loopbaan bij Aegon. De Loopbaancheck geeft je inzicht in je drijfveren, talenten, ambities en belemmeringen. We bieden jou een intakegesprek en persoonlijke coaching, reflectiematrix en 5 testrapporten en een format voor persoonlijk actieplan. We zetten je graag aan het denken. Interesse om meer over jezelf te weten te komen? Meld je aan op www.dilemmamanager.nl/aegon voor het maken van de digitale LoopbaanIndicator. Na het afronden van de test kies je voor Unie Services.

Ons klanttevredenheidcijfer is gemiddeld een 9. Quotes: “Ik ben mezelf tegengekomen, maar nu weet ik in welke richting ik mij moet bewegen”.  “Zoals mijn coach Marco zei: Verwacht niet dat je aan het einde van het traject als het ware een vacature ziet hangen. Maar je komt er achter wie je bent, waar je heen wil, en wat je moet doen om er heen te komen”. “Ik vond de tests soms confronterend, maar echt nuttig. Ik werd goed en met warmte begeleid”.

Bij de intake vragen we waarom men voor ons heeft gekozen: Het antwoord is steevast: “omdat ik goede verhalen van een collega heb gehoord” of dat in combinatie met “jullie traject is het meest uitgebreid.”.

Voor vragen en opmerkingen kun je ons bereiken  via loopbaanscan@unieconsultancy.nl en 0345-851 256. Of kijk op onze website www.unieconsultancy.nl/cao/aegon.

Volger

Zou je deze nieuwsbrief willen delen met je collega’s en ze ook wijzen op de mogelijkheid om volger te worden De Unie? Zo blijven jouw collega’s ook op de hoogte van de ontwikkelingen bij Aegon. Ze kunnen gratis volger worden via www.unie.nl/volg-de-unie.

Contact

Ik, belangenbehartiger Emanuel Geurts, ben per mail te bereiken via emanuel.geurts@unie.nl en telefonisch via 06-5252 2074. Heb je een individuele vraag of behoefte aan advies, neem dan contact op met ons Service Center via sc@unie.nl of telefonisch via 0345-851 963. We helpen je graag!

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

Aegon Group en AAM: Van alles wat

In dit bericht aandacht voor de verhuizing naar Schiphol, 3e kwartaalcijfers, periodiek overleg, OR, tips over het omgaan met werkstress…

a.s.r.: fusie Aegon

Nu de fusie een feit is, zijn alle Aegon-medewerkers in dienst van a.s.r. gekomen. Bij De Unie betekent dit dat…

Word gratis lid