De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Aegon: Periodiek overleg

18 oktober 2021

Donderdag 14 oktober 2021 heeft De Unie bij Aegon periodiek overleg gehad. In dit periodiek overleg bespreken vakorganisaties, HR en de COR de actualiteiten en werken we aan de uitvoering van cao-afspraken. Hieronder daar meer over. Verder is er een nieuwe belangenbehartiger van De Unie en krijg je zijn contactgegevens.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Periodiek overleg

Geen volle agenda deze keer zodat er ruim de tijd was voor de te bespreken onderwerpen.

Externe omscholingstrajecten

Miranda Nijhuis, adviseur duurzame inzetbaarheid van Aegon en Radboud van Hal, directeur Human Capital Group hebben voorgesteld om de bestaande drie sectoren (onderwijs, bouw en techniek) voor externe omscholingstrajecten uit te breiden met ICT en openbaar bestuur. Dit was akkoord.

Uit onderzoeken van het Research center voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA), Verbond van Verzekeraars en Aegon kwam namelijk naar voren dat ICT en ‘openbaar bestuur’ kansrijke sectoren zijn voor het type medewerker dat bij verzekeraars / Aegon werkt. Deze sectoren hebben banen die via een relatieve korte omscholing bereikbaar zijn voor Aegon-medewerkers. Aegon-medewerkers hebben namelijk een voorkeur voor overzichtelijke / geen meerjarige omscholingstrajecten.

Employability in beeld

Miranda Nijhuis heeft ons bijgepraat over de campagne ‘Employability in beeld’. Het doel van de campagne is het vergroten van het bewustzijn op employability en de bekendheid. In nauwe samenwerking met de afdeling communicatie worden de campagneactiviteiten georganiseerd. Alle MT’s van Aegon worden bezocht. Zij krijgen een presentatie over de toolkit employability en hun rol daarbij. Recent was een activiteit met Mark Tuitert in de ‘week van het werkgeluk’ een grote trekker met 600 deelnemers. De activiteiten voor Q4 en Q1 2022 liggen klaar en komen er nog aan!

Werkcode

In de Aegon-cao zijn in het kader van de werkcode afspraken gemaakt ten behoeve van de flexwerkers bij Aegon. Aegon heeft een aantal flexafspraken ingevuld, zoals het inrichten van een uitzendkrachtenpanel, het vergroten van de arbeidsmarktwaarde van uitzendkrachten en het toepassen van goed opdrachtgeverschap bij de inkoop van facilitaire diensten. Een aantal nog openstaande cao-afspraken rondom flex pakt Aegon in de eerste helft van 2022 nog op.

Nieuwe belangenbehartiger

Inge de Vries is enkele jaren jouw belangenbehartiger geweest bij Aegon. Ze heeft Aegon recent aan belangenbehartiger Emanuel Geurts, overgedragen en hij heeft ING Bank weer aan haar overgedragen.

Ik, Emanuel Geurts, kom al zo’n 14 jaar bij financiële instellingen over de vloer maar tot nu toe nog niet eerder bij Aegon. Leuk om me nu in Aegon te verdiepen en te ervaren waar ik waarde voor jou kan toevoegen.

Contact

Ik ben per mail te bereiken via emanuel.geurts@unie.nl en telefonisch via 06-5252 2074. Heb je een individuele vraag of behoefte aan advies, neem dan contact op met ons Service Center via sc@unie.nl of telefonisch via 0345-851 963.

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

Aegon Group en AAM: Van alles wat

In dit bericht aandacht voor de verhuizing naar Schiphol, 3e kwartaalcijfers, periodiek overleg, OR, tips over het omgaan met werkstress…

a.s.r.: fusie Aegon

Nu de fusie een feit is, zijn alle Aegon-medewerkers in dienst van a.s.r. gekomen. Bij De Unie betekent dit dat…

Word gratis lid