De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Aegon: overleg maart 2022

11 maart 2022

In maart is er bij Aegon weer periodiek overleg geweest. In dit overleg bespreken vakorganisaties, HR en de COR de actualiteit bij Aegon en werken we aan de uitvoering van cao-afspraken. Hieronder een beknopt verslag van wat er aan de orde is geweest.

Altijd op de hoogte van de cao-onderhandelingen? Schrijf je dan snel gratis in?

Cao-afspraken

De twee laatste uit te voeren cao-afspraken, namelijk het onderzoek naar een glazen plafond bij Aegon en het invulling geven aan de werkcode zijn besproken. Data-analist Welmoed Kuperus heeft onderzoek gedaan naar het bestaan van een glazen plafond bij Aegon. Over de uitkomsten van het onderzoek kan ik helaas nog niets met je delen. Aegon en de vakorganisaties stemmen eerst nog onderling af hoe, waar en wanneer de uitkomsten van het onderzoek worden gecommuniceerd. Nog heel even geduld dus.

Het andere nog uit te werken punt betrof de vier afspraken over de toepassing van de werkcode bij Aegon. Drie daarvan zijn inmiddels gerealiseerd. Het laatste punt, te weten het informeren van de ZZP’ers bij Aegon over hun pensioen en risico’s van arbeidsongeschiktheid, wordt door HR in het 2e kwartaal van 2022 opgepakt. Nog nèt voor het aflopen van de cao per 1 juli 2022.

Smart working

Mariska de Kruif van HR heeft ons bijgepraat over Smart Working bij Aegon.

  • Wat houdt Smart Working in?
  • wie werken er aan dit project?
  • wat zijn de lessen die ondertussen geleerd zijn?
  • wat is er ondertussen bereikt?
  • wat zijn de volgende stappen en uitdagingen?

Aegon gaat over Smart Working binnenkort verder intern communiceren. Ook de gewenste verbouwing van de locaties van Aegon in Den Haag en Groningen kwam ter sprake.

Medewerkerssessies cao

Tijdens de medewerkersbijeenkomsten op 14, 15 en 17 maart presenteren we de highlights uit de cao-enquête 2022 en gaan we in gesprek met enkele tientallen medewerkers over de cao en het sociaal plan. Op maandag 14 maart gaan we ook nog in gesprek met Young Aegon over het cao-proces en wat de vakorganisaties daarin doen.

Altijd op de hoogte van de cao-onderhandelingen? Schrijf je dan snel gratis in?

Contact

Ik, belangenbehartiger Emanuel Geurts, ben per mail te bereiken via emanuel.geurts@unie.nl en telefonisch via 06-5252 2074. Heb je een individuele vraag of behoefte aan advies, neem dan contact op met ons Service Center via sc@unie.nl of telefonisch via 0345-851 963. We helpen je graag!

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

Aegon Group en AAM: Update

Met deze nieuwsbrief informeren we over het overleg tussen HR AEN, De Unie en de andere vakorganisaties en de landelijke…

Word gratis lid