De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Aegon: Laatste stand van zaken

14 juni 2023

In dit bericht komen enkele actuele zaken, zoals de benoemingen van het senior management bij a.s.r., medewerkerssessies voor de overgang naar a.s.r. en de laatste stand van zaken over remainco (AEN) aan bod.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Benoemingen

Vorige week zijn de voorgenomen benoemingen bij a.s.r. bekend geworden. Bij a.s.r. komt een management board waarin naast de RvB drie leden worden benoemd. Twintig senior managers gaan leidinggeven aan de bedrijfsonderdelen bij a.s.r. en er zijn nog een aantal overige benoemingen op managementniveau. In die laatste groep gaat het om nieuwe posities of om het vervullen van bestaande vacatures. Van de 18 collega’s bij Aegon Nederland die aangemerkt waren voor een positie bij a.s.r. gaan er bij de closing 15 een geschikte positie binnen a.s.r. bekleden. De eerste reacties van Unieleden op de voorgenomen benoemingen zijn positief. Ze herkennen de structuur van Aegon in de nieuwe management board en zien ook goede mensen vanuit Aegon in het senior management terug. Alle voorgenomen benoemingen zijn nog onder voorbehoud van de closing van de transactie met Aegon en goedkeuring van de toezichthouders. Toezichthouder ACM (Autoriteit Consument & Markt) heeft woensdag 14 juni 2023 geconstateerd dat er voldoende concurrentie overblijft op de verzekeringsmarkt en daarmee haar goedkeuring gegeven op de overname.

Huidig directeur HR Clim Parren gaat zich bij a.s.r. bezighouden met de cao dus die blijven we de komende maanden aan de onderhandelingstafel zien. Nu zijn we met de eerste stap bezig en na de zomer gaan we verder met de verdere harmonisatie en vorming van een nieuwe cao per 1 juli 2024.

Medewerkerssessies overgang a.s.r.

Vrijdag de 16e juni hakken we de laatste knopen door. Dus goed om nu eerst een toelichting te geven over de integratie van het arbeidsvoorwaardenpakket. Donderdag 15 juni zijn een tweetal online sessies georganiseerd. De eerste sessie is van 12:00 uur tot 13:30 uur en is in het Nederlands. De tweede sessie is voor Engelstaligen en vindt plaats van 17:00 uur tot 18:30 uur. In de sessies gaat HR in op het proces, komen algemene uitgangspunten voor het integratietraject aan bod en vertellen ze meer over beloning & functiewaardering, arbeidsduur, pensioen, sociaal plan, de nog openstaande bespreekpunten, het vervolgproces en is er ruimte voor vragen. Vakorganisaties en de COR zijn ook aanwezig in beide sessies. De uitnodiging ervoor staat op intranet en daar vind je ook de teamslink.

Remainco (AEN)

De laatste stand van zaken over remainco is dat de medewerkers per 1 juli 2023 overgaan naar de nieuwe personeelsentiteit Aegon Employee Netherlands B.V. (AEN). De oorspronkelijke planning was 1 juni 2023 maar niet alle zaken met externe partijen waren voldoende ingeregeld om over te gaan. HR AEN is druk bezig met de laatste zaken rond de overgang van de medewerkers naar AEN, de arbeidsvoorwaarden van AEN (cao, sociaal plan, pensioen en personeelsregelingen), de splitsing van de HR-systemen, het oversluiten van de contracten met externe leveranciers en de inrichting van HR. Uiterlijk de laatste week van juni ontvangen de medewerkers een brief over de overgang naar AEN.

Contact

Als je een vraag of opmerking hebt over dit bericht kan je de belangenbehartiger Emanuel Geurts mailen via emanuel.geurts@unie.nl of telefonisch bereiken via 06-5252 2074. Heb je een andere vraag of behoefte aan advies, neem dan contact op met ons Service Center via sc@unie.nl of telefonisch via 0345-851 963. We adviseren je graag!

 

Gerelateerde berichten

Aegon Group en AAM: Update

Met deze nieuwsbrief informeren we over het overleg tussen HR AEN, De Unie en de andere vakorganisaties en de landelijke…

Word gratis lid