De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Aegon: inloopspreekuur

18 maart 2021

RTS-adviesaanvraag

Vorige week heeft Aegon je geïnformeerd over de RTS-adviesaanvraag. Deze adviesaanvraag wordt behandeld door de COR. Aegon verwacht dat de ondernemingsraad in april advies uit kan brengen. Als dat een positief advies is dan verwacht Aegon een paar maanden nodig te hebben om medewerkers te plaatsen in de nieuwe organisatie. Per 1 juli 2021 moet de nieuwe organisatie staan. Als de COR negatief adviseert dan volgt een ander tijdspad.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Veranderingen

Dit betekent dat de komende tijd er nog flink wat veranderingen op de medewerkers van Aegon afkomen. De gevolgen voor de medewerkers zullen uiteenlopen. Misschien word jij niet geraakt omdat er in jouw functie niets veranderd. Of misschien verandert er voor jou niets, maar wel voor je collega’s of je krijgt een andere leidinggevende. Maar je kunt ook moeten solliciteren op een gewijzigde functie en daardoor in een onzekere situatie komen. Of misschien weet je al dat je boventallig wordt.

Sociaal plan

De reorganisatie gaat uiteraard conform de regels van het sociaal plan van Aegon. De vakorganisaties en Aegon hebben hierover afgelopen zomer nieuwe afspraken gemaakt. In het sociaal plan vind je afspraken die de reorganisatie begeleiden, en we regelen hoe Aegon jou moet helpen een andere baan te vinden als je boventallig wordt.

Inloopspreekuur

De Unie organiseert samen met de vakorganisaties een inloopspreekuur. Misschien zijn er vragen over de adviesaanvraag of vragen over het sociaal plan. Of je wilt informatie meegeven aan de vakorganisaties. Hiervoor zijn twee digitale spreekuren gepland op donderdag 25 maart. De leden en volgers van De Unie hebben een uitnodiging ontvangen voor het digitale spreekuur.

Contact

Zijn er vragen neem dan contact op met belangenbehartiger Inge de Vries via inge.de.vries@unie.nl of bel 06-5252 2091.

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

Aegon Group en AAM: Van alles wat

In dit bericht aandacht voor de verhuizing naar Schiphol, 3e kwartaalcijfers, periodiek overleg, OR, tips over het omgaan met werkstress…

a.s.r.: fusie Aegon

Nu de fusie een feit is, zijn alle Aegon-medewerkers in dienst van a.s.r. gekomen. Bij De Unie betekent dit dat…

Word gratis lid