De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Aegon en a.s.r.: De uitslag van de stemming

17 juli 2023

In dit bericht informeren wij over de uitslag van de stemming over het bereikte akkoord met betrekking tot de harmonisatie van de arbeidsvoorwaarden van Aegon en a.s.r.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Uitslag stemming

De stemtermijn liep tot en met vrijdag 14 juli 2023 12.00 uur waarna de uitgebrachte stemmen van de leden van De Unie geteld zijn. De uitslag was dat 52% van de stemmen voor het akkoord was, 45% tegen en 3% er een neutrale stem heeft gegeven. Bij de meeste stemmen is een motivatie gegeven. De voorstemmers ervaren het als een evenwichtig pakket. De genoemde onderwerpen bij de tegenstem waren de 50% cao-indexatie bij het einde van de schaal totdat de schaal van a.s.r. er overheen gaat, het sociaal plan van a.s.r. dat van toepassing wordt na 1 juli 2024 en de lagere reiskostenvergoeding.

Vervolg

Aangezien ook bij de andere vakorganisaties de leden in meerderheid akkoord zijn gegaan, kan het bereikte akkoord in de zomermaanden verwerkt worden in de HR-administratie van a.s.r. Daarna krijgen de medewerkers in september een benefit statement toegezonden en zijn zij per 1 oktober 2023 in dienst van a.s.r. Als je nog vragen hebt over jouw arbeidsvoorwaarden of de toepassing ervan, kijk dan even op het intranet naar de meest recente Q&A van HR. Periodiek wordt daar de lijst met gestelde vragen en de gegeven antwoorden bijgewerkt.

Ledenadministratie

Als gevolg van de overgangen van Aegon NL naar a.s.r. en van remainco naar AEN zijn er ook in ons ledensysteem wijzigingen aan te brengen. Daar komen we in een latere nieuwbrief bij de leden op terug.

Vragen of opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen over het proces en/of akkoord? Neem dan contact op met de belangenbehartiger Emanuel Geurts via emanuel.geurts@unie.nl of 06-5252 2074.

Gerelateerde berichten

Aegon Group en AAM: Update

Met deze nieuwsbrief informeren we over het overleg tussen HR AEN, De Unie en de andere vakorganisaties en de landelijke…

Word gratis lid