De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

a.s.r.: fusie Aegon

16 oktober 2023

Nu de fusie een feit is, zijn alle Aegon-medewerkers in dienst van a.s.r. gekomen. Bij De Unie betekent dit dat Emanuel Geurts het stokje overdraagt aan mij, Harma Pethke. Harma is al een aantal jaren de belangenbehartiger bij a.s.r. 

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Leeuwarden

Intussen vernamen we het nieuws uit Leeuwarden. Wij zijn geschrokken van het slechte nieuws over baanverlies bij a.s.r Leeuwarden. Natuurlijk wisten we dat er kostenbesparingen aan zaten te komen. Dat was een belangrijke reden voor de overname. Maar dat het bericht over verlies aan werkgelegenheid zo snel na de formele overgang zou komen, vinden wij heftig!

Duidelijkheid

Wij volgen de alle ontwikkelingen op de voet. En informeren onze leden persoonlijk.  Er moet zo snel mogelijk duidelijkheid gaan komen over deze reorganisatie. Op dit moment ligt deze adviesaanvraag bij de ondernemingsraad. De komende periode zullen er vast meer adviesaanvragen volgen. Nu zijn er door de overname twee sociaal plannen van toepassing op de medewerkers tot 1 juli 2024.

Als je nu al vragen of opmerkingen hebt, kun je mij mailen op harma.pethke@unie.nl.

Gerelateerde berichten

Aegon Group en AAM: Update

Met deze nieuwsbrief informeren we over het overleg tussen HR AEN, De Unie en de andere vakorganisaties en de landelijke…

a.s.r.: cao nieuwsbrief

In de afgelopen periode zijn er veel reacties ontvangen op de vraag om cao-onderwerpen aan te dragen voor de komende onderhandelingen.  …

Word gratis lid