De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Philips kom over de brug!

17 april 2023

De brief aan Philips van de gezamenlijke vakbonden kun je hier lezen.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Philips kom over de brug!

In de brief hebben we ons eindbod aan Philips verwoord. In de reacties op het “nieuwe” voorstel van Philips waren onze leden zeer duidelijk: het nieuwe bod waarmee Philips de onderhandelingen nieuw leven wil inblazen vormt voor de leden absoluut onvoldoende basis voor verdere onderhandelingen. Het cao-traject duurt daarbij te lang, het wordt nu hoog tijd dat Philips over de brug komt.

Loonvraag

In hun reacties op zowel het eindbod als het “nieuwe” bod van Philips vragen onze leden om een meer gebalanceerde loonstijging: niet een bod dat enkel verwijst naar de situatie waarin Philips verkeert, maar een bod dat de gevolgen voor de medewerkers van de hoge inflatie ook onderkent. Ook de andere elementen zoals reiskosten, een brede RVU-regeling maken ons eindbod tot een afgewogen integraal voorstel.

Philips is nu aan zet: zij accepteert ons eindbod of niet.

Philips heeft nog steeds goodwill onder haar medewerkers, maar de grenzen hiervan komen duidelijk in zicht. Door een combinatie van hoge werkdruk en werkonzekerheid, loopt een groot aantal medewerkers op hun tandvlees. Onze oproep aan Philips is: behandel je medewerkers met respect en waardering, en sluit met ons een passende deal!

Handen uit de mouwen

Als Philips niet instemt dan is de tijd van praten met de werkgever voorbij.

We zullen de betalende leden dan snel uitnodigen voor zogenoemde 3/4 (actie) vergaderingen. In die fysieke vergaderingen moet 3/4 van de aanwezige leden (en minimaal ¼ van het totaal aantal leden) instemmen met het voeren van enige vorm van actie. Deze vorm wordt in goed overleg met  de betalende leden bepaald.

Mocht je naar aanleiding van dit bericht vragen hebben, dan kun je contact opnemen met de belangenbehartiger Suat Koetloe via suat.koetloe@unie.nl of bel 06-5252 2061.

 

Gerelateerde berichten

Word gratis lid