De Unie, in jouw belang
0345 851 851
info@unie.nl

Cao overleg VGZ 30 april 2021

Op 30 april 2021 is het overleg over jouw nieuwe cao gestart. In het eerste cao-overleg stonden twee onderwerpen op de agenda:

 

 

  • Hybride werken
  • Stimuleren gezond gedrag

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Hybride werken

Bij dit onderwerp gaat het om de manier van werken als de kantoren van VGZ weer open zijn voor alle medewerkers. VGZ gaat ervan uit dat medewerkers deels thuis zullen blijven werken en dat je naar kantoor komt als dit past bij de aard van de werkzaamheden.

Het denken over deze nieuwe manier van werken heeft veel raakvlakken. Onder andere de reiskostenvergoeding, de thuiswerktoeslag, de inrichting van je thuiswerkplek, de contacten met je collega’s, je werkplezier, je werkdruk en je werk-privé balans.

De inzet van De Unie is zorgdragen voor zeggenschap van de medewerkers, en voor kwalitatief goede regelingen. Het onderwerp komt op een later moment nogmaals op de agenda voor het cao-overleg. VGZ werkt enkele ideeën uit.

Stimuleren van gezond gedrag

Dit onderwerp is door jouw werkgever op de agenda gezet. De vitaliteit van medewerkers is een belangrijk onderwerp, maar het is wel belangrijk om in het oog te houden dat mensen het recht hebben om hun eigen keuzes te maken. VGZ gaf in het overleg aan dat ze niet paternalistisch willen zijn. Het thuiswerken leidt er echter toe medewerkers ongezond lang achtereen beeldscherm werk doen en VGZ wil als werkgever meer doen om te bevorderen dat medewerkers op een gezonde manier hun werk kunnen doen. Ook dit onderwerp komt in een volgende vergadering terug.

Volgend overleg

Op 10 mei 2021 is het volgend cao-overleg. De volgende onderwerpen staan op de agenda:

  • Werkzekerheid
  • Persoonlijke ontwikkeling
  • Collectieve salarisverhoging
  • Hybride werken
  • Stimuleren van gezond gedrag

Contact

Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht of heb je informatie die je met De Unie wilt delen? Neem dan contact met mij op. Je kunt mij bereiken door een e-mail te sturen naar: inge.de.vries@unie.nl of bel mij: 06-5252 2091.

 

Afdrukken