De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Cao 2020-2021 Sweco: Afspraken geaccepteerd

10 maart 2021

Opkomst Sweco-breed circa 75%

Van de medewerkers die de moeite hebben genomen zich uit te spreken over de voorgelegde afspraken was 95% voor en 5% tegen. De leden van De Unie die de moeite namen om hun stem uit te brengen, waren – evenals bij de vorige cao – unaniem voor.

Ook bij de andere betrokken werknemersorganisaties is het resultaat bijna unaniem geaccepteerd.

Daarmee kan gesteld worden: “We hebben een cao!”

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

 

De looptijd

Deze afspraken zijn goed voor een periode die op 1 juli 2020 al in ging en loopt tot 1 januari 2022. Vóór 31 december 2021 moet er weer opnieuw onderhandeld worden voor de afspraken daarna. En niet alleen onderhandelen; ook de besluitvorming (ledenraadpleging / medewerkersraadpleging) dient voor die datum te zijn afgerond.

Insteek

We zullen ook die onderhandelingen weer open ingegaan: Jouw inbreng blijft voor ons dan ook van groot belang: Wat is voor jou van belang? Wat is voor ons heilig? Wat vinden we onbespreekbaar? Welke afspraken zijn voor verbetering vatbaar? Waar wil jij de nadruk op leggen?

Laat van je horen

Een lidmaatschap van De Unie . . .

. . . heeft niet alleen veel voordelen maar is ook van groot belang. Om de kwaliteit van de cao bij Sweco niet alleen te handhaven maar ook te verbeteren moeten we alle zeilen bijzetten. Dat gaat niet vanzelf en de rechtsbijstandsverzekeraar zit niet aan de onderhandelingstafel. Jij weet dat. Maar weet je collega dat ook?

Mocht je vragen hebben over de onderhandelingen of je mening willen geven neem dan contact met mij op via john.kapteijn@unie.nl of bel 06-5252 2067.

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

Word gratis lid