De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Sweco Nederland: update over cao-boekje en pensioenonderzoek

11 april 2024

Met deze nieuwsbrief informeert onze belangenbehartiger Emanuel Geurts je over de voortgang van het cao-boekje en pensioenonderzoek.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Cao

De nieuwe cao loopt van 1 januari 2024 tot en met 31 maart 2025. In de afgelopen weken zijn de nieuwe cao-teksten uitgewerkt. Op dit moment vindt de ondertekening door alle partijen plaats. Zodra dit is afgerond, wordt de cao op Insight geplaatst en stuur ik hem je ook nog digitaal toe.

De AVO-partijen gaan het onderhandelingsproces nog evalueren en hierin wordt de feedback van onze leden meegenomen. Dit kan op inhoud zijn, het proces, de communicatie of iets anders. Wij zijn nieuwsgierig naar jouw bevindingen.

Pensioenonderzoek

De Pensioenkring Sweco van Het Nederlandse Pensioenfonds nodigt je uit om mee te doen aan een onderzoek naar jouw risicobereidheid en jouw pensioen. Als je meedoet, maak je kans op een cadeaubon van € 25,-.

Hoeveel risico wil je lopen?
Je betaalt elke maand premie voor jouw pensioen en jouw werkgever Sweco betaalt ook een flink deel. Het pensioenfonds belegt al dat geld samen. Beleggen levert namelijk doorgaans meer op dan sparen. Maar beleggen betekent ook kans op verlies. Beleggen zónder risico is onmogelijk. Dat risico kan wel zo klein mogelijk gehouden worden. Maar hoe minder risico je met beleggen neemt, hoe kleiner de kans op (grote) winsten. Bij de beleggingen houdt Het Nederlandse Pensioenfonds rekening met jouw wensen en die van jouw (oud-)collega’s. Maar wat zijn die wensen?

Hoe doe je mee?
Je hebt als het goed is inmiddels een persoonlijke uitnodiging voor het onderzoek ontvangen. Als je jouw e-mailadres hebt doorgegeven aan Het Nederlandse Pensioenfonds, ontving je de uitnodiging digitaal. Anders heb je een brief ontvangen. In de e-mail en brief staat hoe je aan het onderzoek kunt meedoen. Vul de vragenlijst alsjeblieft uiterlijk vrijdag 19 april 2024 in.

Wie voert het onderzoek uit?
Adviesbureau Sprenkels voert het onderzoek uit. Sprenkels verwerkt uw antwoorden geheel anoniem. jouw persoonlijke gegevens worden alleen voor het onderzoek gebruikt. Na afloop van het onderzoek worden alle persoonlijke gegevens vernietigd.

Reactie

Heb je vragen of wil je iets met onze belangenbehartiger Emanuel Geurts bespreken, neem dan rechtstreeks contact met hem op via emanuel.geurts@unie.nl of bel hem via 06-52522074. Hij gaat vertrouwelijk met jouw reactie om.

Gerelateerde berichten

Word gratis lid