De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Sweco Nederland: de uitslag van de stemming is bekend

19 februari 2024

Met deze nieuwsbrief informeren wij je over de uitslag van de stemming over het voorgelegde arbeidsvoorwaardenpakket van de AVO. De AVO gaat over de arbeidsvoorwaarden bij Sweco. De vijf partijen zijn: werkgever, ondernemingsraad en vakbonden FNV, CNV Vakmensen en De Unie.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Uitslag stemming

De afgelopen twee weken hebben onze leden hun mening gegeven over het eindresultaat van het overleg over de nieuwe Sweco cao. Donderdag 15 februari 2024 om 13:00 uur sloot de medewerkersstemming bij de OR en de ledenstemmingen bij de vakorganisaties. Goed nieuws: er is een nieuwe cao met een looptijd van 1 januari 2024 tot en met 31 maart 2025!

Binnen de vakbonden FNV, CNV Vakmensen en De Unie was een ruime meerderheid voor deze cao. Bij de OR er is door 1.227 collega’s gestemd. Dit betekent dat 76,5% van de medewerkers heeft gestemd. Hiervan heeft 94% vóór deze nieuwe cao gestemd.  Daarmee is de nieuwe cao een feit.

Cao

De nieuwe cao loopt van 1 januari 2024 tot en met 31 maart 2025. In het document vind je alle punten terug die hierover zijn afgesproken in het overleg. De komende weken werken we een nieuwe cao tekst uit. Als de tekst van de nieuwe cao klaar is, wordt deze op Insight geplaatst en wordt deze digitaal aan onze leden gestuurd.

Evaluatie

De AVO-partijen gaan aan de slag met de invulling van de AVO-agenda, maar nemen ook de tijd om het onderhandelingsproces te evalueren. Hier nemen we de feedback van onze leden in mee. Dit kan inhoud zijn, het proces, de communicatie of iets anders.

Reactie

Mocht je een reactie willen geven, neem dan contact op met de belangenbehartiger Emanuel Geurts via emanuel.geurts@unie.nl of bel hem 06-52522074.

Gerelateerde berichten

Word gratis lid