De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Sweco Nederland Resultaat van overleg bekend

01 februari 2024

Op 29 januari 2024 hebben partijen bij elkaar gezeten voor het Arbeidsvoorwaardenoverleg. De AVO gaat over jouw arbeidsvoorwaarden bij Sweco. De vijf partijen zijn: werkgever, ondernemingsraad en de gezamenlijke vakbonden.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Resultaat van overleg

We hebben de laatste onderhandelingspunten besproken waar we nog van mening over verschilden. Loon was daarbij de belangrijkste en ook gelijk de moeilijkste. Na enkele rondes van onderhandelen, schorsingen en overleg met onze kaderleden, konden we uiteindelijk elkaar er wel in vinden.

Al met al is het een afgewogen pakket met arbeidsvoorwaarden geworden waar naar mijn mening, een goede balans zit tussen zaken die voor iedereen prettig zijn en zaken die voor bepaalde groepen juist interessant zijn. In de medewerkersbijeenkomsten waar ik samen met de HR-directeur en OR-vertegenwoordiger ben geweest, werd er tevreden door het personeel op het pakket gereageerd.

Stemming

Nu er een resultaat van overleg ligt, is het aan de leden. Let op, dat is dus twee keer! Eén keer als lid van De Unie én één keer als medewerker van Sweco via de ondernemingsraad (OR). De leden hebben een uitnodiging ontvangen om te kunnen stemmen tot uiterlijk donderdag 15 februari 2024 om 13.00 uur. Daarna maken de partijen de uitslag snel bekend.

Reactie

Mocht je een reactie willen geven, neem dan contact op met de belangenbehartiger Emanuel Geurts via emanuel.geurts@unie.nl of bel hem op 06-52522074.

Gerelateerde berichten

Word gratis lid