De Unie, in jouw belang

Jouw lidmaatschap

Betaald lidmaatschap van De Unie, waarom eigenlijk?

07 december 2023

De Unie zet zich in voor jouw werk en inkomen. Op allerlei soorten manieren: door juridische conflicten te voorkomen of op te lossen, je pensioen zo goed mogelijk in te richten en je te helpen om het maximale uit je loopbaan te halen. Bovendien behartigen we je belangen tijdens onderhandelingen met je werkgever of branchevereniging en kun je profiteren van uiteenlopende ledenvoordelen – óók als je al met pensioen bent. Het enige wat je voor dat alles nodig hebt? Een Compleet- of Extra-lidmaatschap. Dan kunnen onze betrokken specialisten, deskundigen, experts en belangenbehartigers namelijk pas écht het verschil voor je maken.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Directe hulp bij je werk en inkomen

Bij het Service Center zitten onze specialisten elke werkdag van 8.30 tot 17.00 uur voor je klaar. Zo mogelijk helpen we je direct weer op weg. En blijkt dat het meer tijd kost om je vraag te beantwoorden? Dan verwijzen we je door naar onze juridisch specialisten of pensioenexperts.

Juridische hulp

Waar mogelijk helpen onze juridisch adviseurs om problemen rond jouw werk en inkomen te voorkomen. En komt het toch tot een conflict, bijvoorbeeld met je werkgever of uitkeringsinstantie? Dan zoeken we samen naar een oplossing. We laten je weten waar je recht op hebt, voorzien je van handig advies of onderhandelen met de andere partij. Zo nodig kunnen we namens jou communiceren of zelfs procederen – óók als er geen cao-onderhandelingen lopen.

Inzicht in je pensioen

Voor veel mensen die net de arbeidsmarkt betreden, is pensioen een ver-van-hun-bedshow. Ze weten dat het belangrijk is, maar je inlezen en voorbereiden? Dat komt later wel. Riskant, want voor je het weet, is ‘later’ nu. Daarom helpen onze pensioenspecialisten je in elke fase van je loopbaan én erna op een persoonlijke en begrijpelijke manier aan inzicht. Zo weet jij precies waar je aan toe bent. Nu, én later.

Invloed op je arbeidsvoorwaarden

Als vakorganisatie hebben we van oudsher een belangrijke taak: jou vertegenwoordigen tijdens cao-onderhandelingen. En dat doen we nog steeds. We zitten bij veel organisaties en brancheverenigingen aan de onderhandelingstafel, waar we strijden voor goede arbeidsvoorwaarden. Daarbij luisteren we echt naar jou, én houden we je op de hoogte van de vorderingen.

Extra dekking rechtsbijstand consument en wonen

Als Extra-lid van De Unie krijg je nog iets extra’s: een uitgebreide rechtsbijstandsverzekering van DAS. Die dekt veel, waaronder:

  • schade en persoonlijk letsel die ontstaan in het verkeer
  • schade die andere hebben toegebracht aan persoonlijke eigendommen
  • geschillen over een ziektekostenverzekering en gezondheid, zoals een arbeidsongeval of medische fout
  • erfenisrecht
  • burenrecht

Ledenvoordelen

Het liefst ondersteunen we je in alles op het gebied van werk, inkomen en zorg. Dat kunnen we alleen niet zelf: daarom maken we afspraken met andere partijen. Zo kun jij voordelig gebruikmaken van hun diensten en producten, van je eerste werkdag tot ver na je pensioen. Denk aan leaseauto’s, zorgverzekeringen en hulp bij mantelzorg.

Nog geen lid?

Als je lid wordt van De Unie, dan kun je kiezen uit twee lidmaatschappen: Compleet en Extra. Maak direct een keuze en schrijf je in!

Gerelateerde berichten

Word gratis lid