De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Verslag periodiek overleg 15 juni bij ING

23 juni 2023

Op het periodiek overleg bij ING van 15 juni 2023 zijn uiteenlopende onderwerpen besproken. Zo spraken wij over het de leaseregeling en de ploegendienst. Maar ook het OHI onderzoek en financiële coaching stonden op de agenda.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf €0!

 

OHI pulse

ING neemt periodiek deel aan de Organizational Health Index. Dit is een vergelijkende benchmark waarbij de mening van de medewerkers de input is voor belangrijke meetpunten. De laatste OHI-index scoorde ING slecht. Tussen twee OHI-onderzoeken worden kortere onderzoeken gehouden, de OHIpulse. Met dit pulse onderzoek focust ING op vier prioriteiten. In de recente OHI-pulse is onderzoek gedaan naar Strategic clearity, customer focus, role clearity en operational discipline. Op alle vier meetpunten scoort ING in de ogen van de medewerkers nu beter dan bij het laatste OHI-onderzoek.

Financial wellbeing

Financial wellbeing is een afspraak uit de cao. Medewerkers kunnen gratis een gesprek met een financiële coach hebben. De financiële coach kan je op weg helpen bij uiteenlopende financiële
vraagstukken. Ik hoop dat dit aanbod toegevoegde waarde heeft voor de medewerkers.

Stand by regeling

Eind 2023 hebben veel Tech-medewerkers een ongebruikelijk aantal standby diensten (consignatiediensten) moeten draaien. Dit heeft geleid tot een groot aantal klachten. Over de zwaarte
van de standby dienst, over het ontbreken van een adequate vergoeding, over ongelijke beloning en over het niet juist naleven van de arbeidstijdenwet. De cao-onderhandelingen boden helaas niet de mogelijkheid om met ING afspraken te maken over verbetering van de standby regeling. De OR Tech heeft dit onderwerp opgepakt. Uiteraard ondersteunt De Unie de ondernemingsraad met raad en daad.

Ploegendienst

De Unie is al enige tijd bezig om de ploegendienstregeling uit de cao te verbeteren. Bij ING zijn nog maar weinig medewerkers in ploegendienst werkzaam. Maar ook voor een kleine groep medewerkers is het belangrijk dat de cao-regeling wel klopt. Het overleg met ING verloopt niet snel, maar er is voortgang en ik heb de verwachting dat we wat kunnen bereiken voor deze medewerkers.

Leaseregeling

In het eindbod heeft ING aangegeven de leaseregeling te zullen verbeteren. De nieuwe leaseafspraken zijn inmiddels gepubliceerd. Op het eerste gezicht lijkt de regeling te zijn verbeterd. Ben jij
lease-rijder? Laat mij svp weten of je tevreden bent met de nieuwe regeling.

Volgende periodiek overleg

Het volgende periodiek overleg is op 20 juli 2023. Heb jij vragen over arbeidsvoorwaarden of over de gang van zaken bij ING. Neem dan contact met mij op. Ik zet jouw onderwerp graag op de agenda van het periodiek overleg. Je kunt mij bereiken door een e-mail te sturen naar: inge.de.vries@unie.nl of bel naar: 06-5252 2091.

Gerelateerde berichten

ING pension negotiations

Nederlandse versie klik hier On June 13, 2024, De Unie held pension negotiations with your employer and with the other…

Pension negotiations ING

Nederlandse versie klik hier The new Pensions Act (Wtp) has been in force since July 1, 2023. For employees at…

Word gratis lid