De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Sabic: Voorgenomen besluit verplaatsen European Head Office

24 januari 2023

Op vrijdag 20 januari 2023 hebben vakbonden een terugkoppeling gegeven aan Sabic naar aanleiding van de gezamenlijke ledenbijeenkomst op woensdag 11 januari 2023. Op 11 januari overhandigden we ook bijna 400 handtekeningen aan het Europees management met de oproep om het hoofdkantoor te Sittard open te houden.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf €0!

 

Jullie boodschap

De boodschap die wij meegekregen uit de gezamenlijke ledenvergadering was ook duidelijk: houd het hoofdkantoor open en ruk de organisatie niet uit elkaar. Dat kan nooit het bedrijfsbelang zijn.

Besprekingen over een sociaal plan, waarbij je al uit gaat van sluiting, zijn nu niet aan de orde: zorgvuldigheid gaat voor snelheid, ook al is het begrijpelijk dat velen uitzien naar duidelijkheid.

De reactie van Sabic

Sabic is in gesprek met de ondernemingsraad. Sabic houdt nog steeds de weg naar Amsterdam aan. De waarde van de aangeboden petitie moet nog blijken. Sabic zegt één ding zeer belangrijk te vinden: men wil het personeel snel duidelijkheid geven.

Naar onze mening en afgaande op jullie boodschap staat zorgvuldigheid toch echt voorop. Ondertussen blijft ook het overleg tussen ondernemingsraad en Sabic gaande. Ook jullie petitie is de ondernemingsraad niet ontgaan.

Vervolgafspraak

Op donderdag 16 februari a.s. zal er opnieuw een overleg met de werkgever zijn. Heb je opmerkingen of suggesties voor die vervolgafspraak meld je dan bij mij via john.kapteijn@unie.nl

Gerelateerde berichten

Sabic IP: Cao 2024

Op 5 november 2023 hebben wij de leden uitgenodigd om de belangenbehartiger te voorzien van input voor de aanstaande onderhandelingen….

Word gratis lid