De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Sabic Limburg: Ondernemingskamer 8 februari en aanstaande OR-verkiezingen

02 februari 2024

Inmiddels speelt al meer dan een jaar de kwestie rond het voorgenomen besluit, het Europese Hoofdkantoor te Sittard te gaan verlaten en de medewerkers over te hevelen naar Amsterdam en Chemelot.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

In bedrijfseconomische tijden die tegenvallen en die vragen om uitgaven te beperken, zou je verwachten dat ook dit plan voorlopig in de ijskast zou komen te staan.

De ondernemingsraden van Sabic Limburg en Sabic IP hebben de kwestie voorgelegd aan de ondernemingskamer. De ondernemingskamer zal zich hier op donderdag 8 februari tussen 13:00 en 15:00 uur over buigen.

Deze zitting is openbaar en iedereen mag, die betrokken is in deze voorgenomen verhuizing of anderszins geraakt wordt door dit plan van Sabic, ter overweging deze zitting in Amsterdam bij te wonen. De zitting vindt plaats in het Gerechtsgebouw Amsterdam op het IJdok 20.

Ondernemingsraad – verkiezingen aanstaande

Dit jaar zullen er verkiezingen gehouden worden voor de ondernemingsraad (OR) van Sabic Limburg. Ondernemingsraadswerk is onder normale omstandigheden al boeiend. De uitdagingen waarvoor bedrijven als Sabic in Nederland zich geplaatst zien, maken een zitting in de OR ook uitdagend.

Volgende week zullen de leden van ons een uitnodiging ontvangen.

Contact

Mocht je vragen hebben over dit bericht of je mening willen geven neem dan contact op met de belangenbehartiger John Kapteijn via email john.kapteijn@unie.nl of bel 06-5252 2067.

Gerelateerde berichten

Word gratis lid