De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

KPN: Ideeën voor de nieuwe cao

12 oktober 2023

Eind 2023 loopt de cao KPN af. Voor De Unie is dit aanleiding om tot een goede inzetbrief te komen.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

De cao loopt af op 31 december 2023.  Bij aanvang van de onderhandelingen wordt gewerkt met een voorstellenbrief. Hierin staan de voorstellen waar we graag een afspraak over willen maken in de nieuwe cao. We hebben al naar een paar onderwerpen gekeken. Hierbij hebben we ook gekeken naar de voorstellen van vorig jaar en deze vergeleken met het bereikte resultaat. De onderwerpen waar we geen akkoord over hebben bereikt, zullen we nu weer meenemen. We denken hierbij aan een structurele loonsverhoging die de inflatie corrigeert met daarbovenop 1% en 5 mei als jaarlijkse vrije dag.

De kracht van een goede inzetbrief wordt mede bepaald door de betrokkenheid van onze leden. Deze input is belangrijk. Graag willen we van onze leden weten wat zij belangrijk vinden. Het zijn tenslotte de arbeidsvoorwaarden van onze leden.

De reactietermijn staat open tot en met 27 oktober 2023. Daarna zal de input worden verwerkt in de inzetbrief waarmee we de onderhandelingen ingaan. Onze leden ontvangen natuurlijk de definitieve versie.

Tijdens de onderhandelingen worden onze leden op de hoogte gehouden over het verloop van de onderhandelingen.

Als je vragen of opmerkingen hebt ben ik vanzelfsprekend beschikbaar. Mail gerust naar harma.pethke@unie.nl.

 

Gerelateerde berichten

KPN: Cao-resultaat

In de afgelopen periode is er intensief onderhandeld voor een nieuwe cao. Er is nu een onderhandelingsresultaat bereikt. We vragen…

KPN: Start cao-onderhandelingen

Afgelopen week is er een start gemaakt met de cao-onderhandelingen om te komen tot een nieuwe cao. Ontvang jij onze…

Word gratis lid