De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

ING: Webinar pensioen

12 juni 2023

Op 6 juni 2023 hebben de medewerkers een bericht ontvangen over de aanpassing van de pensioenregeling aan de eisen van de Wet Toekomst Pensioenen (Wtp). Dit bericht was voor veel leden een reden om te mailen.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf €0!

 

Er is veel belangstelling voor dit onderwerp. Daarom organiseren we een pensioenwebinar om je de basiskennis bij te brengen en om vragen van leden te beantwoorden. Dit webinar wordt gehouden op:

Datum: Dinsdag 20 juni 2023
Tijd: 16.30 tot 17.30 uur
Locatie: online (link op 20 juni vanaf 16:00 beschikbaar op https://www.unie.nl/jouw-werkgever/ing)

Vragen over pensioen

Er blijken uiteenlopende vragen te zijn onder de leden van De Unie, zowel over de huidige regeling, over de Wet Toekomst Pensioenen (Wtp) en over de onderhandelingen voor de nieuwe pensioenregeling. Deze onderwerpen behandelen we in de webinar van 20 juni 2023. Daarnaast zal er zoveel mogelijk ruimte zijn om je vragen te beantwoorden.

Belang van pensioen

Jouw pensioen is je op één na duurste arbeidsvoorwaarde. Voor veel mensen is het nog ver weg, maar je pensioenopbouw nu, bepaalt hoe comfortabel je later met pensioen kunt, dat geldt voor alle generaties. De Wtp vereist een aanpassing van je pensioenregeling, deze aanpassing moeten we zorgvuldig maken. Voordat de nieuwe pensioenregeling er staat moeten er verschillende keuzes gemaakt worden. En uiteindelijk vragen de vakorganisaties aan de leden of zij kunnen instemmen. De Unie vindt het belangrijk om de leden goed mee te nemen in deze ingewikkelde discussie. Wil je meer weten over pensioen? De leden hebben een uitnodiging ontvangen om zich aan te melden voor dit webinar.

 

Gerelateerde berichten

Word gratis lid