De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

ING: Verslag actualiteiten februari 2024

23 februari 2024

Op maandag 26 februari organiseert De Unie de eerste online pensioenkennissessie. We bespreken dan het onderwerp Contractsvormen, de verschillen en overeenkomsten tussen de flexibele en solidaire premieregeling. Op 18 maart is de tweede online ledenvergadering over Invaren. Op 25 maart is de derde, en tevens laatste, online ledenvergadering over Nabestaandenpensioen. Heb jij je al opgegeven? Via deze link kun je je nog opgeven.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Verslag periodiek overleg 19 februari 2024

De Unie heeft maandelijks overleg met ING over actuele zaken en het uitwerken van studieafspraken. Het periodiek overleg wordt ook gebruikt om vragen van leden te behandelen. Op 19 februari 2024 hebben we weer periodiek overleg gehad. Tijdens dit overleg is gesproken over onder andere diversiteitsdag, ploegentoeslag Wilgenplas, OWP en voorbereiding onderhandelingen.

Diversiteitsdag

Met ING is afgesproken dat zij onderzoeken of de diversiteitsdag in het verlofoverzicht op Workday kan worden opgenomen. Dit onderzoek is ingesteld omdat we hebben geconstateerd dat de diversiteitsdag weinig wordt opgenomen.

OWP

Het Overgang Werkzaamheden Plan (OWP) regelt de arbeidsvoorwaarden bij outsourcing, als ING-personeel mee overgaat naar de nieuwe werkgever.
De cao-partijen zijn in gesprek om het OWP aan te passen, het stuk is langdurig niet aangepast en is niet meer in overeenstemming met de wetgeving. De bedoeling is om nu zoveel mogelijk in goed overleg de noodzakelijke aanpassingen te bespreken. Bij de cao-onderhandelingen in de tweede helft van het jaar ronden we het overleg over het OWP af.

Voorbereiding onderhandelingen

Dit jaar moeten twee belangrijke contracten worden gesloten. De nieuwe pensioenregeling en de ING-cao 2025. De onderhandelingen voor de nieuwe pensioenregeling starten naar verwachting in april 2024. We streven naar een akkoord rond de zomer. De Unie gebruikt de maanden februari en maart om de mening van de leden op te halen. De onderhandelingen voor de nieuwe cao starten in september 2024. De Unie begint eerder met het overleg met de leden. Dit willen we doen in de maanden april en mei.

Ploegentoeslag Wilgenplas

De gesprekken over dit onderwerp zijn weer een stapje verder. We zijn hopelijk bijna bij een oplossing zodat dit langlopende dossier kan worden afgerond.

Volgend overleg

Het volgende periodiek overleg is op 18 maart 2024. Zijn er onderwerpen die jij wilt inbrengen bij het periodiek overleg. Neem dan contact met de belangenbehartiger Inge de Vries op via  Inge.de.vries@unie.nl

Gerelateerde berichten

ING

ING Bank: Inkomen en pensioen

Door de nieuwe pensioenwet (Wtp) gaat de pensioenregeling bij ING veranderen. Dit gebeurt in overleg met de vakorganisaties. Bij de…

ING: pensioenwebinar

Op 25 maart 2024 is de laatste pensioenkennissessie in de reeks die door De Unie wordt gepresenteerd. Deze online sessie…

Word gratis lid