De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

ING: Ultimatum verstreken

13 maart 2023

Om 12.00 uur vandaag (13 maart 2023) is het ultimatum van vakorganisaties aan ING verstreken. Er is geen nieuw bod van ING gekomen.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Acties gaan door

Vakorganisaties zetten de acties dus door. Op dinsdag 14 maart 2023 om 10.00 uur bieden vakorganisaties twee workshops aan, één in het Nederlands en één in het Engels. Actievoeren is op dit moment het belangrijkste. Neem dus allemaal deel aan het Teamsevent.

Staken voor beginners

Gezien het grote enthousiasme om deel te nemen aan de workshop Staken voor Beginners hebben we dit moeten omzetten naar een Teamsevent. Hiervoor is een nieuwe link aangemaakt. De leden hebben een uitnodiging ontvangen om hieraan deel te nemen.

Juridisch kader

ING vraagt medewerkers om de deelname aan de workshop af te stemmen met de leidinggevende. Dit is niet terecht. De workshop is een vakbondsactie. Daarvoor heb je geen toestemming van je leidinggevende nodig. Aan medewerkers mag ook niet gevraagd worden om zich op NKT te zetten.

Aan leidinggevenden willen we meegeven dat zij op grond van de Nederlandse wetgeving gehouden zijn hun medewerkers geen belemmeringen in de weg te leggen om deel te nemen aan deze actie.

Vervolgstappen

Het actiecomité bereidt de volgende activiteiten voor. Houd dus je mail in te gaten en kijk regelmatig op de actiewebsite www.codeoranje.nu.

Contact

Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht? Neem dan contact op met de belangenbehartiger Inge de Vries. Dit kan door een e-mail te sturen naar: inge.de.vries@unie.nl

 

Gerelateerde berichten

ING: Verslag Periodiek overleg

De Unie heeft regelmatig periodiek overleg met ING. Wij informeren je over het periodiek overleg van 19 oktober 2023. Vooraf…

ING: Pensioennieuws III

Per 1 juli 2023 is de Wet Toekomst Pensioenen (WTP) ingevoerd. De pensioenregeling moet aangepast worden aan de nieuwe wetgeving….

Word gratis lid