De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

ING: pensioenwebinar

22 maart 2024

Op 25 maart 2024 is de laatste pensioenkennissessie in de reeks die door De Unie wordt gepresenteerd. Deze online sessie gaat over het onderwerp Nabestaandenpensioen. Door de invoering van de Wet toekomst pensioenen (Wtp) moeten we het Nabestaandenpensioen wijzigen. De grondslag van de regeling wordt hierbij aangepast. Deze kennissessie is op maandag 25 maart 2024 van 16.00 tot 17.00 uur. 

Wil je de beide eerdere kennissessies nog eens bekijken. Dan kan dat hier.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Voorbereiding pensioenonderhandelingen

De Unie heeft op 26 februari 2024 voor de leden een eerste kennissessie georganiseerd. Deze sessie ging over het onderwerp contractkeuze. De cao-partijen moeten besluiten of de nieuwe pensioenregeling wordt gebaseerd op een flexibele premieregeling of een solidaire premieregeling. De verschillen tussen beide regelingen hebben we toegelicht in deze kennissessie. Inmiddels heeft de pensioenstuurgroep (vakorganisaties en werkgever) de voorbereidingen gereed om de kwantitatieve verschillen tussen de flexibele premieregeling en de solidaire premieregelingen te onderzoeken. Op basis van deze input maakt De Unie een enquête voor de leden. Op deze wijze bepaal jij mee hoe jouw pensioenregeling eruit komt te zien.

Enquête

We streven ernaar de enquête in de week van 25 maart te versturen. De leden krijgen hierover een nieuwsbrief.

Contact

Heb je naar aanleiding van dit bericht nog vragen? Stuur dan een e-mail naar onze belangenbehartiger Inge de Vries via inge.de.vries@unie.nl.

Gerelateerde berichten

ING

ING Bank: Inkomen en pensioen

Door de nieuwe pensioenwet (Wtp) gaat de pensioenregeling bij ING veranderen. Dit gebeurt in overleg met de vakorganisaties. Bij de…

Word gratis lid