De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

ING: pensioen webinar gemist?

30 juni 2023

De nieuwe pensioenwet maakt dat wij samen met ING de huidige pensioenregeling moeten gaan aanpassen. De impact van de noodzakelijke aanpassingen zal zeer groot zijn op medewerkers, oud-medewerkers en gepensioneerden bij ING. 

Pensioen is ingewikkeld

Veel leden vinden het onderwerp pensioen ingewikkeld. En daar hebben zij eerlijk gezegd ook gelijk in. Toch wordt straks verwacht dat de leden zich uitspreken over belangrijke besluiten die hun pensioen sterk kunnen beïnvloeden. Het is aan De Unie om het voor de leden begrijpelijk te maken.

Aftrap pensioen-webinars

Op 20 en 28 juni organiseerden wij onze eerste pensioen-webinars. De webinars waren bedoeld als kennismaking met de nieuwe pensioenwet en de bestaande ING-pensioenregeling. Enkele honderden leden namen deel, waarvoor dank! Voor hen die niet in de gelegenheid waren om live mee te doen, bieden wij nu de gelegenheid om terug te kijken. Doe er je voordeel mee!

Hoe verder?

De komende periode zullen we vaker pensioen-webinars organiseren. We behandelen dan onderwerpen als invaren, de twee ING-pensioenfondsen, flexibele en solidaire premieregeling, compensatie en het nabestaandenpensioen. Deelnemers kunnen tijdens de webinars vragen stellen die we direct beantwoorden. Natuurlijk blijf je ook informatie via onze ledenbrieven ontvangen.

 

Gerelateerde berichten

ING: Pensioen

Per 1 juli 2023 is de Wet Toekomst Pensioenen (WTP) ingevoerd. Dit betekent dat we verder gaan met het traject…

ING: Pensioeninfo

Afgelopen zaterdag, 1 juli 2023, is de Wet toekomst pensioenen ingegaan. Dit betekent dat de pensioenregelingen van alle werkgevers in…

Word gratis lid