De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

ING: Cao-onderhandelingen

30 november 2022

Zoals al eerder is aangekondigd hebben de vakorganisaties gezamenlijk een brief opgesteld voor de Raad van Commissarissen van ING. Wij gaan ervan uit dat de RvC zich inmiddels ook zorgen maakt over de gevolgen voor het bedrijf van het uitblijven van een cao. De brief, waarin wij de RvC vragen te interveniëren, kun je hier lezen.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Cao-overleg

Helaas wilde de directie van ING-NL niet naar Leeuwarden komen om met de medewerkers daar te spreken. In de tijd tussen 22 november (de actie in Leeuwarden) en nu is er regelmatig contact geweest met ING. Hieruit is niet gebleken dat de opstelling van ING is veranderd. Ervaringen met de vorige cao hebben ons geleerd dat een door ING eenmaal ingenomen standpunt niet meer verandert. Argumenten, overleggen, praten met elkaar, het helpt niet. Daarom vinden vakorganisaties het zo belangrijk om een goed openingsbod van ING te krijgen.

Periodiek overleg

Door de vakorganisaties is voorgesteld om de datum van 1 december 2022 te gebruiken voor periodiek overleg. Er zijn verschillende onderwerpen die voor medewerkers van belang zijn, zonder dat ze direct de cao-onderhandelingen raken, zoals het vervolg van de pilot onbeperkt verlof of de uitleg van de ploegentoeslagbepalingen. ING heeft ons voorstel overgenomen en ingestemd met periodiek overleg op 1 december. Zoals gebruikelijk ontvang je van ons een verslag van het periodiek overleg.

Vervolgstappen

De hiernavolgende geplande overlegdatum is 9 december 2022. Wellicht kan de RvC voor die tijd wat betekenen.

Hoe nu verder

De Unie blijft zich inzetten voor jouw inkomen en jouw arbeidsvoorwaarden. Dit gaat niet makkelijk bij ING. Wat kun jij doen om daarbij te helpen?

  • Je bent al lid van De Unie, wordt ook actief.
  • Informeer je collega’s over het belang van een sterke vakorganisatie
  • Sluit je aan bij collectieve acties van vakbonden
  • Bespreek met elkaar en met De Unie op welke wijze we de directie op andere gedachten kunnen brengen.

Contact

Heb je vragen over dit bericht? Of heb je informatie die voor De Unie belangrijk kan zijn? Neem dan contact op met de belangenbehartiger , Inge de Vries via Inge.de.vries@unie.nl

 

[print_link]

 

Gerelateerde berichten

ING: overlegkalender

For english see below De tweede helft van dit jaar staat er veel te gebeuren op het gebied van arbeidsvoorwaarden…

ING pension negotiations

Nederlandse versie klik hier On June 13, 2024, De Unie held pension negotiations with your employer and with the other…

Word gratis lid