De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

ING Bank: Stakingsoproep Amsterdam!

31 maart 2023

De collega’s in Noord-Oost Nederland hebben in Leeuwarden het spits afgebeten. Nu is het moment om door te pakken. De staking bij ING heeft nu alle aandacht van de media en van de directie ING. Tijd om te laten zien dat ook de ING-medewerkers in regio Noord-West Nederland staan voor een eerlijke en toekomstbestendige cao voor alle medewerkers.

WORD LID

 

Op dinsdag 4 april 2023 is het zover. De estafette-staking gaat dan verder in Amsterdam. Ben jij  werkzaam in de ING locaties in Amsterdam (zoals Acanthus, Cedar, Maple, BMG, TRC, Haarlerbergpark) of in een van de regiokantoren of ING-huizen in de provincies Noord-Holland, Utrecht en Flevoland op? Dan kun jij op 4 april laten zien waar jij voor staat.

Actievoeren loont

Het is vervelend dat ING het zover heeft laten komen. Maar blijkbaar heeft de directie van ING deze wake-up call nodig. Zonder de inspanningen van jou en je collega’s was het loonbod nog steeds 2% per 1 oktober 2023 geweest. Actievoeren loont. Dat is bewezen.

Spoor je collega’s aan om mee te doen!

We staken en komen dinsdag 4 april bijeen in Amsterdam. De staking in Amsterdam moet indrukwekkend zijn, want alleen dan laten we de directie inzien dat het menens is. Kom daarom samen met je hele team of afdeling massaal in beweging zodat de directie niet meer om de boodschap van de medewerkers heen kan. Jullie boodschap is: koopkrachtbehoud, hogere inschalige verhoging, betere arbeidsverhoudingen, verlaging werkdruk. Dit zijn normale afspraken voor een gezonde werkomgeving.

WORD LID

 

 

Hoge opkomst maakt onze onderhandelingspositie sterker

Een cao-conflict kan alleen opgelost worden aan de onderhandeltafel, met een nieuwe cao. Vakorganisaties willen sterk staan als ING ons weer uitnodigt. Jullie actiebereidheid, jullie massale opkomst dinsdag zal doorslaggevend moeten zijn. Maandag sturen we de leden een nieuwsbrief met alle benodigde informatie toe.

Contact

Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht? Neem dan contact op met de belangenbehartiger Inge de Vries. Dit kan door een e-mail te sturen naar: inge.de.vries@unie.nl

 

Gerelateerde berichten

ING: overlegkalender

For english see below De tweede helft van dit jaar staat er veel te gebeuren op het gebied van arbeidsvoorwaarden…

ING pension negotiations

Nederlandse versie klik hier On June 13, 2024, De Unie held pension negotiations with your employer and with the other…

Word gratis lid