De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

ING Bank: Pensioenwebinar 18 maart

12 maart 2024
ING

Als gevolg van de invoering van de Wet Toekomst Pensioenen (Wtp) moet de pensioenregeling van ING gewijzigd worden. De pensioenovereenkomst wordt gesloten tussen de sociale partners (vakorganisaties en ING). De partijen streven ernaar dit jaar een onderhandelingsresultaat te sluiten. Omdat het een ingrijpende wijziging is, zijn de sociale partners al geruime tijd bezig met de voorbereiding. Dit doen we in overleg met de beide pensioenfondsen.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Wat vind jij belangrijk?

De onderhandelingen over de nieuwe pensioenregeling zullen waarschijnlijk in mei 2024 starten. Voor De Unie is het belangrijk te weten, wat de mening van de leden is. We willen een pensioenregeling afspreken die past bij wat jij belangrijk vindt. Daarom betrekken wij de leden, voordat de onderhandelingen beginnen. Hun mening is belangrijke input voor het bepalen van onze onderhandelingsinzet.

Kennissessies

De Unie organiseert drie online kennissessies. In deze bijeenkomsten behandelen we de drie grootste vraagstukken waar in de pensioenonderhandelingen antwoord op moet worden gegeven.

  1. In de eerste kennissessie hebben we de overeenkomsten en verschillen tussen de flexibele premieregeling en de solidaire premieregeling besproken. Dit webinar kun je hier terugkijken.
  2. De tweede kennissessie is op 18 maart 2024, van 16.00 tot 17.00 uur. We bespreken het invaren, het omzetten van het opgebouwde pensioen naar de nieuwe regeling. Uiteraard beantwoorden we jouw vragen tijdens de webinar.
  3. De laatste kennissessie is op 25 maart, van 16.00 tot 17.00 uur. Dan leggen we de belangrijkste veranderingen in het nabestaandenpensioen uit. Je kunt dan je vragen over dit onderwerp stellen.

De leden hebben een uitnodiging ontvangen om zich opgegeven voor 18 en/of 25 maart.

Contact

Heb je naar aanleiding van dit bericht nog vragen? Stuur dan een e-mail naar onze belangenbehartiger Inge de Vries via inge.de.vries@unie.nl.

 

Gerelateerde berichten

ING

ING Bank: Inkomen en pensioen

Door de nieuwe pensioenwet (Wtp) gaat de pensioenregeling bij ING veranderen. Dit gebeurt in overleg met de vakorganisaties. Bij de…

ING: pensioenwebinar

Op 25 maart 2024 is de laatste pensioenkennissessie in de reeks die door De Unie wordt gepresenteerd. Deze online sessie…

Word gratis lid