De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Fokker: Regulier overleg en regelingenboek ondertekend

19 juli 2023

De leden van De Unie en van de andere vakbonden hebben in meerderheid ingestemd met het nieuwe regelingenboek (Navigator) voor Fokker Techniek en Fokker Services. We hadden vorige week nog een tekstuele aanvulling. Die is inmiddels doorgevoerd in de Navigator. Op dinsdag 18 juli 2023 hebben wij onze handtekening gezet onder de nieuwe Navigator.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Regulier overleg

Een paar maal per jaar zitten wij met de collegabonden om tafel met de werkgever voor een regulier overleg. In dat overleg bespreken we de stand van zaken van de Fokker Services Group (FSG) en bespreken we speciale punten die wij of de werkgever inbrengen. Op dinsdag 18 juli 2023 hadden we een regulier overleg.

We hadden één speciaal punt op de agenda staan. Namelijk de definitieve versie van het regelingenboek, de Navigator. Toen we hadden vastgesteld dat FSG ons laatste tekstvoorstel integraal had overgenomen, konden we tot ondertekening van de Navigator overgaan.

De business update van Roland van Dijk gaf ons een goed gevoel. Roland is alle onderdelen van FSG langsgelopen. Onze conclusie daarvan is dat het best goed gaat met FSG. De omzet en de winst zijn goed. FSG is ook in staat om te blijven investeren in het bedrijf. Dat zijn gelukkig heel andere geluiden dan een paar jaar geleden.

Daarnaast hebben we uitgebreid stilgestaan bij de vele vacatures die nog open staan, de werving van nieuw personeel en de contacten van FSG met scholen om jonge mensen geïnteresseerd te krijgen voor een stage of baan bij FSG. We hebben wat ideeën met elkaar uitgewisseld voor het verder werven van nieuwe medewerkers.

Roland vertelde ons ook van het engagement onderzoek dat onlangs onder de medewerkers is gehouden. De resultaten daarvan zijn nog niet bekend. Die resultaten bespreken we in ons volgende reguliere overleg.

Nadat dit volgende reguliere overleg is geweest, informeren wij de leden weer.

Vragen of opmerkingen?

Heb je vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met de belangenbehartiger Hans Korver via hans.korver@unie.nl of bel met 06-5252 2073.

Gerelateerde berichten

GKN Fokker: Nieuwe PDP-regeling

Een paar jaar geleden heeft GKN Fokker de PDP-regeling aangepast. De PDP-regeling is de beoordelingssystematiek van GKN Fokker. Vanaf toen…

Word gratis lid