De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

GKN Fokker Elmo: Uitslag stemming verplaatsingsregeling

18 mei 2022

De uitslag van de stemming onder de leden van De Unie over de verplaatsingsregeling is bekend. Helaas hebben weinig leden hun stem uitgebracht. Maar de uitslag van de stemming is helder. Een ruime meerderheid is niet akkoord gegaan met de verplaatsingsregeling.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

En nu?

De leden van de andere vakbonden, FNV, CNV Vakmensen en VHP2, hebben in ruime meerderheid ingestemd met de verplaatsingsregeling. Dat betekent dat de verplaatsingsregeling van kracht wordt.

De Unie zal de verplaatsingsregeling niet ondertekenen. De bezwaren van onze leden heb ik kenbaar gemaakt aan GKN Fokker. De bezwaren laten zich samenvatten in drie hoofdpunten:

  1. de planning voor de verplaatsing van de onderdelen in Helmond is niet helder;
  2. de regelingen met betrekking tot verplicht thuiswerken zijn niet akkoord;
  3. de transferregeling is mager, met name de effecten van het stoppen van een aantal regelingen na 3 dan wel 5 jaar liggen zwaar op de maag bij een aantal leden.

Nu de leden van de andere drie vakbonden akkoord zijn gegaan met de verplaatsingsregeling, heeft GKN Fokker voldoende aanleiding om de verplaatsingsregeling definitief af te spreken met FNV, CNV Vakmensen en VHP2. Jouw werkgever zal jou informeren wanneer de verplaatsingsregeling precies van kracht wordt.

Ondanks dat wij de verplaatsingsregeling niet ondertekenen, blijven wij gesprekspartner bij GKN Fokker.

Vragen of opmerkingen?

Heb je vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met de belangenbehartiger Hans Korver via e-mail hans.korver@unie.nl en op 06-5252 2073.

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

GKN Fokker: Nieuwe PDP-regeling

Een paar jaar geleden heeft GKN Fokker de PDP-regeling aangepast. De PDP-regeling is de beoordelingssystematiek van GKN Fokker. Vanaf toen…

Word gratis lid