De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

DAF Trucks: Survey: inventarisatie beleving thuiswerken

11 januari 2024

Op basis van de signalen, van een deel van onze leden bij DAF Trucks, hebben wij in overleg met onze kaderleden van de Bedrijfsledengroep besloten een inventarisatie te doen naar de beleving van de medewerkers van het beleid “Thuiswerken” bij DAF Trucks.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

De reden hiervan is, dat er ogenschijnlijk verschillend wordt omgegaan binnen DAF Trucks met de toepassing van het thuiswerkbeleid. Volgens onze leden leidt dit vaak tot onbegrip of onduidelijkheden onder de collega’s over waarom de ene collega wel thuis mag werken en de andere niet. Ook zijn er vragen en opmerkingen over wat de rechten van de thuiswerkende medewerker zijn (financieel en facilitair) om in een veilige, gezonde en duurzame omgeving te kunnen werken.

Wij hebben dit onderwerp herhaaldelijk aan de orde gesteld in ons overleg met de werkgever om hier een concreet beeld van te krijgen. Dat is helaas niet helemaal gelukt. Wij hebben van de werkgever, als reactie, de “Richtlijn thuiswerken” ontvangen.

Wij willen nu, via een enquête (Survey) onder onze leden, maar ook onder niet-leden, in kaart brengen wat de ervaringen zijn met het thuiswerkbeleid van DAF Trucks. Werk je wel eens van thuis uit? Wat gaat goed en wat gaat minder goed? Wat mis je in de uitvoering van het thuiswerkbeleid? Wat moet anders zodat je ook thuiswerk zou willen/kunnen doen?

Op basis van de uitkomst van de reacties zullen wij opnieuw in overleg treden met de werkgever. Wij zullen onze bevindingen, op basis van de op- en/of aanmerkingen en eventuele wensen ter verbetering van het Thuiswerkbeleid van DAF Trucks, bij de werkgever aan de orde te stellen. Dat is ook zo met de werkgever afgestemd.

De leden hebben een uitnodiging ontvangen om deelnemen aan onze enquête. Dat kan tot 31 januari aanstaande.

Mocht je naar aanleiding van dit bericht vragen hebben dan kun je contact opnemen met de belangenbehartiger Peter Werger via peter.werger@unie.nl

Gerelateerde berichten

Word gratis lid