De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Cao-akkoord banden en wielen-sector

16 februari 2024

We hebben een cao-akkoord bereikt met gemiddeld 8,84% loonsverhoging voor jouw cao 2024 in de Banden en Wielen-sector.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Het eerste overleg, twee weken geleden, was vooral bedoeld om de verschillende voorstellen met elkaar te delen. Onze cao-voorstellen kan je hier ook nog eens teruglezen. Op 13 februari hebben we indringend met elkaar gesproken en zijn tot de conclusie gekomen dat we het wel snel eens konden worden. Dit heeft uiteindelijk tot een akkoord geleid dat we met een positief stemadvies aan onze leden voorleggen ter stemming.

De werkgevers in jouw sector waren bereid ineens een bod te doen om zo snel mogelijk duidelijkheid te kunnen geven aan hun werknemers. Daar wilden we graag aan meewerken, maar dan moest het wel een goed compleet pakket worden. De goede loonsverhoging van de vorige cao en de huidige inflatiecijfers en het bod van de werkgevers hielpen zeker. We hebben het loonbod nog wat kunnen verhogen. Dit heeft geleid tot een totaalpakket aan afspraken dat wij voldoende vonden om het positief aan onze leden voor te leggen.

Voor De Unie was het belangrijk dat we jou koopkracht op peil konden houden en zelfs nog iets konden verbeteren. Maar ook andere punten die voor De Unie belangrijk zijn hebben we kunnen realiseren. Zie onderstaand de hoofdpunten uit het akkoord.

  1. Looptijd 1 april 2024 tot en met 31 mei 2025 (14 maanden).
  2. Een structurele loonsverhoging van de loonschalen en feitelijk verdiende salarissen:
per 1 april 2024 EUR 60 en vervolgens 1,7%
per 1 september 2024 2 %
per 1 januari 2025 3 %
  1. 5 mei ieder jaar vrij om stil te staan bij het feit dat vrijheid in Nederland niet vanzelfsprekend is.
  2. Ook voor leidinggevenden gelden nu de gewerkte uren in een bereikbaarheidsdienst als overwerkuren.
  3. We willen nu echt werk maken van verlofsparen om bijvoorbeeld een sabbatical te nemen of eerder met pensioen te kunnen gaan.

 

Het gehele akkoord kan je hier lezen.

Wij vinden het een zeer verdedigbaar akkoord, maar uiteindelijk beslissen onze leden hierover. Leden hebben tot 29 februari 2024 12.00 uur  de gelegenheid om hun stem uit te brengen. En je nu lid wordt, kan jij ook nog stemmen over je eigen cao!

WORD LID

 

Als je nog vragen of opmerkingen hebt, dan hoor ik het graag van je.

Met vriendelijke groet,

Gerard van der Lit

Gerelateerde berichten

Word gratis lid