De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Architectenbureaus: Onderhandelingsresultaat nieuwe cao

04 juli 2023

Op 20 juni 2023 heeft De Unie (evenals FNV en CNV) met de werkgevers een onderhandelingsresultaat bereikt over een nieuwe cao van 10 maanden. De tekst van het onderhandelingsresultaat is op 3 juli 2023 definitief vastgesteld. Als de cao na de ledenraadpleging wordt goedgekeurd, zal deze bij een algemeen verbindend verklaring door SZW opnieuw voor alle architectenbureaus in Nederland gaan gelden.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Positief advies

In januari 2023 zijn vooruitlopend op de nieuwe cao de salarissen reeds verhoogd met 3,25%. Op 1 september 2023 worden de salarissen verhoogd met 3,75%. Dat is samen 7% over 10 maanden. Op jaarbasis (12 maandsbasis) is dat 8,4%.

Dit onderhandelingsresultaat ligt in lijn met de gemiddelde loonontwikkeling van de cao’s in de bouwketen. De overeengekomen loonafspraak doet recht aan de inspanningen van medewerkers en aan de bedrijfseconomische ontwikkelingen van de branche. Dit in ogenschouw nemend, legt De Unie het onderhandelingsresultaat met een positief stemadvies aan de leden voor.

Meer informatie

De tekst van het onderhandelingsresultaat tref je hier aan.

Stemmen

De leden hebben een uitnodiging ontvangen om te kunnen stemmen over het onderhandelingsresultaat cao Architectenbureaus.

Contact

Zijn er vragen naar aanleiding van dit bericht neem dan contact op met de belangenbehartiger, Jan Admiraal, via jan.admiraal@unie.nl.

Gerelateerde berichten

Word gratis lid