De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Ahold Albert Heijn Supermarktmanagers: Onderhandelingen cao Winkelmanagement zijn gestart!

07 maart 2024

Op 4 maart 2024 was de eerste onderhandelingsdag voor de cao Winkelmanagement. In dit bericht lees je wat we op 4 maart met elkaar hebben besproken.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

De eerste onderhandelingsdag

Albert Heijn heeft de afgelopen 4 jaar een aantal malen aangekondigd dat ze de cao Winkelmanagement wil actualiseren. De start van de onderhandelingen over een nieuwe cao werden steeds door de werkgever uitgesteld tot 4 maart.

In tegenstelling tot voorgaande keren kwam Albert Heijn nu een week van tevoren met een concrete inzet voor de nieuwe cao. Die inzet kun je hier teruglezen.

Op 4 maart heeft de werkgever een toelichting gegeven op haar inzet. De Unie en haar collegabonden hebben vragen gesteld over het hoe en waarom van de voorstellen. Daarnaast hebben we op onderdelen gevraagd naar meer informatie. Die informatie hebben wij nodig om de voorstellen van Albert Heijn beter te kunnen beoordelen.

Zoals bijna altijd bij cao-onderhandelingen hebben we op de eerste dag niet onderhandeld met elkaar. We hebben ons beperkt tot de toelichting van Albert Heijn op haar voorstellen en tot doorvragen van onze kant op een aantal onderdelen van de voorstellen.

Wij verwachten dat we de volgende keer echt gaan starten met onderhandelen. De volgende onderhandelingsdag is maandag 18 maart 2024.

Na 18 maart informeren wij de leden over het verloop van de onderhandelingen.

Vragen of opmerkingen?

Heb je vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met de belangenbehartiger Hans Korver. Hij is te bereikbaar via hans.korver@unie.nl of op 06-5252 2073.

Gerelateerde berichten

Word gratis lid