De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

UWV : Verslag open overleg 1 juni 2022

03 juni 2022

De Unie heeft regelmatig Open Overleg met UWV. In dit overleg bespreken we de gang van zaken bij UWV, we werken de studieafspraken uit en bereiden de volgende cao-onderhandelingen voor.

 

 

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Op 1 juni 2022 heeft De Unie weer gesproken met UWV. Op de agenda stonden de volgende onderwerpen:

 • Status cao-projecten
 • Variabele beloning 2de echelon
 • Hybride werken
 • Thuiswerkfaciliteiten

Status cao-projecten

Eén van de cao-afspraken is het mogelijk maken van spaarverlof. UWV werkt aan een concept-regeling spaarverlof. We bespreken dit voorstel in het open overleg van 21 juni 2022. De cao-tekst is bijna gereed, waarschijnlijk lukt het nog om voor de zomer de cao te publiceren. Aan de overige afspraken wordt nog gewerkt.

Variabele beloning 2de echelon

Het voorgenomen besluit van UWV om de variabele beloning voor het 2de echelon af te schaffen is geformaliseerd. De betrokken medewerkers hebben een aanbod ontvangen. Leden van De Unie krijgen bijstand van de juridische afdeling van De Unie.

Hybride werken

UWV heeft een werkbelevingsonderzoek (WBO) uitgevoerd. Dit onderzoek was vooral gericht op de ervaring met hybride werken. De Unie heeft een uitgebreide samenvatting van dit onderzoek ontvangen. De uitkomst geeft een divers beeld, ik kan hier veel informatie uithalen dat nuttig is voor de komende cao-onderhandelingen.

UWV heeft een nieuwe tool ontwikkeld waarop je je reiskosten woon-werkverkeer kunt invullen. Dit maakt het mogelijk om aan te geven dat je een deel van je reis met het openbaar vervoer hebt gereisd en een deel met je eigen auto. Dit is mogelijk gemaakt om medewerkers die terecht klagen over de te lage vergoeding voor autokilometers hierdoor in staat te stellen een deel van de reis met het (beter vergoedde) openbaar vervoer te reizen. Tot nu toe moest je immers kiezen tussen of openbaar vervoer of ander vervoer, nu is combineren mogelijk gemaakt. Helpt dit jou? Of juist niet? Laat het me weten via inge.de.vries@unie.nl

Thuiswerkfaciliteiten

Alle medewerkers van UWV hebben een vergoeding ontvangen voor de inrichting van hun thuiswerkplek. Helaas bleek dit niet voor alle medewerkers tot een financieel voordeel te leiden. Dit geldt onder andere voor medewerkers die een WIA- of WGA-uitkering ontvangen of voor medewerkers die een huurtoeslag hebben of in de schuldsanering zitten. UWV heeft een loket ingericht om medewerkers die in deze situatie zitten tegemoet te kunnen komen. Heb je vragen hierover? Neem contact met de belangenbehartiger, Inge de Vries, op.

Agenda

 • 9 en 13 juni 2022: Stuurgroep Pensioen
 • 17 juni 2022: Fitfestival 2022/ sportdag
  Op deze dag kun je ook kennismaken met de vakorganisaties. We hebben onder andere een groot doek waarop je je wensen voor de cao kunt noteren. Bezoek je het Fitfestival, en wil je een uurtje helpen bij de stand van De Unie? Ik zoek nog vrijwilligers.
 • 21 juni 2022: Open overleg
 • 30 juni 2022: Netwerk-gesprekken UWV
 • 1 september 2022: Cao-symposium
  Zet deze datum alvast in je agenda. Sociale partners organiseren als start van de cao-onderhandelingen een symposium voor de medewerkers van UWV.

Contact

Heb je vragen over dit bericht of heb je informatie die je met De Unie wilt delen? Neem dan contact op met belangenbehartiger Inge de Vries.  Je kunt haar bereiken door een e-mail te sturen aan: inge.de.vries@unie.nl of te bellen via telefoonnummer: 06-5252 2091.

 

[print_link]

 

Gerelateerde berichten

UWV: Uitslag stemming cao

De stemming bij De Unie is afgerond. Veel leden hebben hun stem uitgebracht. Hartelijk dank daarvoor. De uitslag geeft een…

Word gratis lid