De Unie, in jouw belang
0345 851 851
info@unie.nl

MITT: Onderhandelingsresultaat cao

Op 27 januari 2020 zijn cao-partijen gestart met de onderhandelingen om tot een nieuwe cao MITT te komen per 1 april 2020. Daar hebben de leden een nieuwsbrief over gekregen. Daarna hebben we een gezamenlijke kaderledenbijeenkomst gehad op 11 februari 2020 om met hen de onderhandelingen te bespreken en hun mening over een onderhandelingsresultaat op te halen. Op 18 februari zijn we verder gaan onderhandelen met de werkgevers en hebben we een onderhandelingsresultaat bereikt.

Onderhandelingsresultaat

Cao-partijen zijn gekomen tot een onderhandelingsresultaat over een cao met een korte looptijd, loonsverhoging, een nieuw dispensatiebeleid en wettelijke aanpassing over partnerverlof bij geboorte en de RAM-premie. We gaan tot december 2020 aan de slag met een aantal thema’s in werkgroepen waar ook kaderleden in zitten. Denk dan aan onderwerpen zoals duurzame inzetbaarheid, beoordelen en de ploegenmatrix. De uitkomsten kunnen dan worden meegenomen in de onderhandelingen voor de cao vanaf december 2020. Lees hier het volledige onderhandelingsresultaat.

Stemming

De leden hebben een uitnodiging ontvangen om te stemmen.

Kaderledengroep

Als Unie-lid kan je ook meedoen in de kadergroep. Denk je dat dit wat voor jou is? Neem dan eens vrijblijvend contact op met Unie-kaderlid, de heer Wita. Hij informeert je graag wat het kaderwerk inhoudt en waarom hij het leuk vindt.

Contact

Als er reacties zijn op deze ledenbrief of contact wil hebben over een collectieve zaak,  neem dan contact op via emanuel.geurts@unie.nl of via het telefoonnummer 06-5252 2074. Voor individueel advies kan er contact opgenomen worden met de collega’s van de afdeling service center via 0345-851 963, via e-mail sc@unie.nl of de chatfunctie op www.unie.nl. We helpen graag!

 

Afdrukken