De Unie, in jouw belang

Jouw werk en inkomen

Wat gebeurt er met je pensioenregeling als je uit dienst gaat?

29 juli 2022

Als je dienstverband eindigt, stoppen ook je arbeidsvoorwaarden. Dat geldt dus ook voor je deelname aan de pensioenregeling. Dit heeft gevolgen voor je pensioenopbouw, maar kan ook invloed hebben op je nabestaanden-pensioen. Zoek daarom goed uit wat er allemaal verandert aan je situatie.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in!

Einde deelname pensioenregeling

Als je niet meer aan de pensioenregeling deelneemt, bouw je geen ouderdomspensioen meer op. Daarnaast zijn er gevolgen voor je nabestaandenpensioen. De uitkering voor je partner en kinderen wordt in elk geval lager, maar het is ook mogelijk dat ze helemaal niets meer ontvangen als je onverhoopt komt te overlijden.

Schakel hulp in

Weet je dat je dienstverband gaat eindigen? Informeer dan op tijd bij je werkgever en/of pensioenuitvoerder wat de gevolgen daarvan zijn voor je pensioen. Of neem direct contact op met de pensioenspecialisten van De Unie. We kijken graag met je mee naar jouw pensioensituatie: wat gebeurt er nu je dienstverband eindigt en wat kun je doen om vervelende gevolgen te voorkomen? Een goede voorbereiding kan veel ellende voorkomen.

Meer weten?

Heb je vragen over jouw pensioenregeling of de gevolgen van het einde van je dienstverband voor je pensioen? Neem gerust contact met ons op. Ons Service Center is elke werkdag van 8.00 tot 18.00 uur bereikbaar via sc@unie.nl en 0345 851 963.

Gerelateerde berichten

Eerder met pensioen? Het kan!

Hoe blij veel mensen ook zijn met hun loopbaan: tegen het einde kijkt bijna iedereen toch erg uit naar het…

Hoe groot is jouw pensioengat?

Hou je pensioengat in de gaten Het principe van pensioen is simpel: tijdens je werkzame leven spaar je, zodat je…

Word gratis lid