De Unie, in jouw belang

Jouw werk en inkomen

Pak je kans op hernieuwd werkgeluk

08 september 2023

Of je nu uitdaging mist, stiekem droomt van iets heel anders of een stroeve relatie hebt met collega’s: er zijn genoeg redenen om op zoek te gaan naar nieuw werk. Natuurlijk is het heel vervelend dat je niet op je plek zit. Maar het goede nieuws is dat er nauwelijks betere momenten zijn voor een carrièrestap. Er is namelijk nog steeds sprake van historische krapte op de arbeidsmarkt, dus werkzoekenden hebben de banenwereld aan hun voeten. En bovendien: de deskundige coaches van Werkprikkel en Toekomstpro(o)f helpen je goed én gratis.

Hetzelfde, maar dan (ergens) anders

Vaak komt de onvrede over je werk voort uit iets relatief kleins: een specifieke taak, de repetitie van werkzaamheden, één collega of leidinggevende. Voordat je een complete carrièreswitch overweegt, kun je eerst proberen bescheiden veranderingen door te voeren. Misschien kun je bijvoorbeeld jouw takenpakket een beetje aanpassen, hetzelfde werk doen in een ander team – of zelfs bij een andere organisatie – of rapporteren aan een andere leidinggevende.

Compleet nieuwe start

Is er een grondigere ingreep nodig om je werkgeluk terug te vinden? Dan kun je je loopbaan ook volledig omgooien: heel ander werk, op een andere plek in misschien wel een compleet andere branche. Nu lijkt ook het ideale moment voor zo’n overstap: bijna overal zijn ze heel hard op zoek naar nieuwe collega’s, waardoor je in veel gevallen zonder uitgebreide ervaring aan de slag kunt. Toch kan de stap best spannend zijn. Wat helpt, is als je een goed beeld hebt van je vaardigheden, interesses en de banen die daarbij aansluiten.

Toekomstpro(o)f helpt je op weg

Bovenstaande tips kunnen een hoop schelen in jouw zoektocht naar je droombaan. Toch is het echt niet zo makkelijk om je loopbaan uit te stippelen, helemaal als je nú je baan dreigt te verliezen. Denk er daarom eens aan om de hulp van een ervaren werkcoach in te schakelen! De betrokken coaches van Toekomstpro(o)f – een initiatief van VCP en De Unie – helpen jou graag aan een fantastische nieuwe baan. En het allerbeste: dat doen ze helemaal gratis!

Neem een kijkje op de website van Toekomstpro(o)f!

Gratis loopbaancoaching van Werkprikkel

Ook de coaches van Werkprikkel kun je helpen aan meer werkgeluk. Via een persoonlijk traject, betrokken coaching en een aantal online tests geven ze je inzicht in wie je bent, wat je kunt en welk werk goed bij je past. Daarnaast helpen de geldcoaches je aan financieel inzicht: zo kun je bijvoorbeeld beter inschatten of een andere baan of functie – en daarmee een ander salaris – tot de mogelijkheden behoort. Ruim 3.500 anderen hebben het traject inmiddels doorlopen, een groot deel daarvan met succes. Bovendien: ook voor Werkprikkel kun je je tijdelijk kosteloos aanmelden als je in de retail, tandtechniek of Metalektro werkt.

Check de website van Werkprikkel voor meer informatie en meld je aan.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Meer weten

Kun jij wel een boost in je werkgeluk gebruiken, maar weet je niet waar je moet beginnen? Neem gerust contact met ons op. Ons Service Center is elke werkdag van 8.30 tot 17.00 uur bereikbaar via sc@unie.nl en 0345 851 963.

Gerelateerde berichten

Laat je gratis omscholen

Hoe leuk je werken ook vindt: een loopbaan is best lang. Helemaal niet gek dus, als je op een gegeven…

Beginnen als zzp’er? Tien tips!

Voor de een is het noodzakelijk, de ander doet ’t omdat het beter verdient of meer vrijheid biedt: zelfstandig ondernemen….

Word gratis lid