De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

UWV: Voorbereiding overleg 17 maart 2022

15 maart 2022

Agenda Open Overleg

De Unie heeft regelmatig Open Overleg met UWV. In dit overleg bespreken we de gang van zaken bij UWV, we werken de studieafspraken uit en bereiden de volgende cao-onderhandelingen voor. De Unie kan onderwerpen op de agenda zetten. Dit doen wij als leden aangeven dat er bepaalde vragen leven. Op 17 maart 2022 heeft De Unie weer Open Overleg.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

We praten dan over uiteenlopende onderwerpen:

  • Arbeidsmarkttoeslag Verzekeringsartsen
  • Variabele beloning 2de echelon
  • Pilot Hengelo/Zwolle

Uitwerken studieafspraken:

  • Thuiswerken
  • Reiskosten woon-/werkverkeer met name combivervoer
  • Werkdruk
  • Spaarverlof
  • Onderzoek modernisering sociaal plan
  • Duurzame inzetbaarheid

Twee agendapunten wil ik graag nader toelichten.
Variabele beloning 2e echelon management
UWV kent een variabele beloningsregeling voor het 2de echelon management. UWV wil deze regeling afschaffen. De regeling is niet in de cao opgenomen, maar maakt onderdeel uit van de individuele arbeidsovereenkomst. Deze overeenkomst kan niet eenzijdig door de werkgever worden gewijzigd.

Maak jij aanspraak op deze variabele beloning? Neem dan contact met mij op. De Unie staat leden juridisch bij als je werkgever overleg wil voeren over aanpassing van je arbeidsvoorwaarden.

Pilot Hengelo/Zwolle
Via de krant hebben wij moeten vernemen dat in de pilot Hengelo/Zwolle cliënten van het UWV zonder keuring een uitkering is toegekend. Het tekort aan verzekeringsartsen is al langer een probleem bij het UWV. Maar deze pilot (als het is uitgevoerd, we hebben alleen een krantenartikel) is een verontrustende ontwikkeling. Door de vakorganisaties is aan het UWV gevraagd om een toelichting te geven. Tot op heden is de toelichting uitgebleven. We houden dit onderwerp op de agenda omdat we de mogelijke consequenties van deze pilot echt uit willen zoeken.

Vervolg

Na het overleg van 17 maart 2022 ontvang je van de belangenbehartiger Inge de Vries een verslag.

Contact

Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht? Of heb je informatie die je met De Unie wilt delen? Neem dan contact met haar op. Je kunt haar bereiken door een e-mail te sturen naar: inge.de.vries@unie.nl of bel 06-5252 2091.

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

UWV: Uitslag stemming cao

De stemming bij De Unie is afgerond. Veel leden hebben hun stem uitgebracht. Hartelijk dank daarvoor. De uitslag geeft een…

Word gratis lid