De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

UWV: Onderhandelingsresultaat bereikt

01 maart 2023

Afgelopen vrijdag 24 februari heeft het UWV gereageerd op de ultimatieve brief van de vakorganisaties. Zij deden een verzoek om op maandag 27 februari een laatste keer met elkaar te onderhandelen omdat zij nieuwe ruimte zagen om tot elkaar te komen.

Word vandaag nog compleet lid en stem mee!

 

Er is in dit overleg een onderhandelingsresultaat bereikt voor de nieuwe cao van UWV. We hebben intensief onderhandeld. We zaten aan het begin van deze laatste extra onderhandeldag nog ver uit elkaar. Maar er is door alle partijen hard gewerkt. We hebben uiteindelijk afspraken kunnen maken die volgens ons goed genoeg zijn om voor te leggen aan de leden. Het onderhandelingsresultaat kun je hier lezen.

Hoofdlijnen van het onderhandelingsresultaat

  • De salarissen en salarisschalen worden structureel verhoogd met:
    – 6,5% per 1 januari 2023
    – 2,5% per 1 december 2023
    Dit betekent dat je salaris vanaf december 2023 structureel gestegen is met 9,1% (dit geldt niet voor medewerkers die een salaris hebben dat hoger is dan het maximum van hun salarisschaal).
  • Looptijd van de cao: 16 maanden.
  • De reiskostenvergoeding voor ander vervoer (eigen auto) wordt aanmerkelijk verbeterd door verhoging van de kilometervergoeding, verhoging van het maximum aantal kilometers dat wordt vergoed en verruiming voor leidinggevenden om ander vervoer toe te staan bij dienstreizen.
  • Thuiswerkvergoeding van € 3,- per thuisgewerkte dag.

De leden beslissen

Wij leggen het onderhandelingsresultaat aan de leden voor. Zij beslissen of deze cao er komt. We willen alle leden die de afgelopen weken en maanden geholpen hebben bedanken. De grote deelname aan de petitie; de vele mensen die zich aanmelden voor actiecomités en andere activiteiten; de gesprekken in teamoverleggen over het uitblijven van de cao. Het heeft allemaal geholpen om UWV te overtuigen dat ze de medewerkers een goede cao moeten bieden. Het is ook belangrijk om gezamenlijk dit elan vast te houden.

Word vandaag nog compleet lid en stem mee!

 

Stemmen

De leden hebben een uitnodiging ontvangen om te stemmen.  Dit is mogelijk tot en met 17 maart 2023. Wij adviseren de leden om positief te stemmen. Dit onderhandelingsresultaat is echt gelijkwaardig aan andere cao’s die recent zijn afgesproken.

Ledenvergaderingen

Wij hebben een ledenvergadering uitgeschreven om te stemmen over acties. We gaan deze ledenvergadering een ander karakter geven. We bespreken met de leden het onderhandelingsresultaat. Heb je vragen over het onderhandelingsresultaat dan kun je deze stellen in de ledenvergadering.

De ledenvergadering is op dinsdag 7 maart 2023 van 18.30 tot 20.00 uur. De leden hebben een uitnodiging ontvangen om zich aan te melden. Zij ontvangen tijdig de link.

Word vandaag nog compleet lid en stem mee!

 

Contact

Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht, neem dan contact op. We willen jouw vragen graag beantwoorden. Je kunt een mail sturen naar: mandy.raaijmakers@unie.nl

 

Gerelateerde berichten

UWV: teken de petitie!

Deze zomer vragen we de medewerkers van UWV om de petitie te tekenen. We willen dat zoveel mogelijk UWV medewerkers…

Word gratis lid