De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Philips: nieuwsbrief ter voorbereiding op de cao-onderhandelingen

26 februari 2024

De huidige cao-Philips loopt per 30 juni 2024 af. In de voorgaande jaren is de nieuwe cao telkens afgesproken ná de looptijd van de voorgaande cao. Hierdoor worden afgesproken loonsverhogingen later toegepast dan de (gepasseerde) ingangsdatum van de cao, omdat Philips geen verhogingen met terugwerkende kracht wil uitvoeren.  

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Wil jij ook tijdig een nieuwe cao?

We willen deze keer een nieuwe cao afspreken voordat de huidige cao is verlopen. Daarom zijn we van plan de komende cao-onderhandelingen ruim van tevoren te laten starten. Ter voorbereiding hierop willen we graag van de leden weten wat ze bezighoudt en welke wensen zij hebben voor de nieuwe cao.

Input is noodzakelijk!

Om de leden hierbij te helpen kun je hier onze voorstellen lezen en hier het onderhandelingsresultaat uit de voorgaande cao-onderhandeling. Hierdoor kun je zien wat we wel en niet hebben kunnen realiseren bij onze inzet van 2022/2023. Op basis hiervan kunnen de leden ook aangeven wat voor hen nog actueel is en van belang om mee te nemen naar de komende onderhandelingen.

Wat houd je bezig?

Er zullen zeker ook andere onderwerpen zijn die jij van belang vindt. Laat die zaken aan ons weten! Uiteraard kunnen we niet alle wensen realiseren, maar we doen onze uiterste best.

Bepaal de inhoud!

Tot 8 maart 2024 kunnen de leden ons de onderwerpen per email (suat.koetloe@unie.nl) toezenden. Na ontvangst van alle reacties zullen we samen met onze kaderleden een inventarisatie maken. Op basis hiervan zullen we een concept-voorstellenbrief opstellen. Dat concept leggen we aan de leden voor. Na instemming van de leden sturen we die voorstellen vervolgens naar de werkgever.

Contact

Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben, dan kun je contact opnemen met de belangenbehartiger Suat Koetloe via suat.koetloe@unie.nl of op 06-5252 2061.

Gerelateerde berichten

Word gratis lid