De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

MN: cao 2021

09 juli 2021

Wat normaal komkommertijd had moeten zijn is nu voor velen een turbulente tijd. Met onzekerheid over je toekomst. Of je mag blijven, of mogelijk niet. Vertrek PME, de overgang naar USR, de samenwerking met PGGM. Het raakt iedereen. De Unie staat voor je klaar om te helpen.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Mocht je hulp nodig hebben schakel dan met het Service Center van De Unie. Een team van professionals kan je helpen: sc@unie.nl / 0345-851 963.

Koopkrachtbehoud

De veranderingen vragen om gemotiveerde medewerkers. En dat staat op gespannen voet met wellicht je persoonlijke onzekerheden, werkdruk en de keuzes die MN maakt. Een reden temeer om te komen tot koopkrachtbehoud voor iedereen. In deze periode van: ‘alle hens aan dek’, past geen mantra van: ‘we willen een mediane beloner zijn’. Om vervolgens de oplopende inflatie nu niet minimaal te compenseren.

Petitie

Wij hebben de directievoorzitter, Norbert, een door bijna 1/3 van alle medewerkers getekende petitie overhandigd. In deze petitie kon de medewerkers tekenen voor een oproep tot koopkrachtbehoud. Het FNV en De Unie zijn in de zilveren toren keurig ontvangen door Norbert. Op een ludieke manier hebben wij de handtekeningen overhandigd. Aan de hand van een metafoor, het winkelmandje als symbool van koopkracht, vergezeld van een koude kip en gouden eieren.

Je kunt een compilatie van deze overdracht van de petitie terugkijken via dit videofragment. Ook de tekst waarmee de overdracht heeft plaatsgevonden is bijgevoegd. Deze aanbiedingstekst kun je hier nalezen.

We hebben Norbert opgeroepen het gesprek om te komen tot een cao te hervatten. Norbert gaf aan daar open voor te staan. Wij hebben aangegeven dat dit alleen zin heeft als hij niet weer meteen een doodlopende weg inslaat.

Contact

Voor vragen kun je contact opnemen met de belangenbehartiger Joop Voesten via e-mail joop.voesten@unie.nl  

 

[print_link]

Word gratis lid