De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

MITT: Update

18 november 2022
MITT

In dit bericht informeer ik, Emanuel Geurts (belangenbehartiger) je over de start van de onderhandelingen voor de cao MITT en stuur ik je de tekst van de nieuwe cao SAVAMITT.

 

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Onderhandelingen cao MITT

Op woensdag 16 november 2022 zijn we gestart met de onderhandelingen voor een nieuwe cao in de MITT. Nog niet direct met een inzetbrief maar met eerst de bespreking van de ontwikkelingen in de sector, bij de bedrijven en medewerkers in de MITT. Wat zien we, waar lopen medewerkers en bedrijven tegenaan en wat betekent dit voor ons om te komen tot een nieuwe cao?

Zo hebben we het onder andere gehad over de hoge kosten van energie voor bedrijven én medewerkers, de inkoop en het transport van grondstoffen, de effecten van de hoge inflatie, orderportefeuilles nu en in 2023, geldzorgen van het personeel, het (automatiseren van het) productieproces en de krapte op de arbeidsmarkt. Vakorganisaties en werkgevers deelden in meer of mindere mate de ontwikkelingen, zorgen en ambities op de besproken onderwerpen.

Dinsdag 22 november 2022 komen we bij elkaar om daadwerkelijk te gaan onderhandelen. Dan komen ook de inzetbrieven van de vakorganisaties op tafel. Werkgevers hebben al aangegeven dat zij niet met een inzetbrief zullen komen maar wel snel spijkers met koppen willen slaan met ons. Zij snappen dat de nadruk bij deze onderhandelingen zal liggen op loon en de invoering van het generatiepact. Zij zijn ook bereid hier stappen in te zetten. Wordt snel vervolgd.

Cao SAVAMITT

Er is nog een cao actief in de sector MITT en dat is specifiek om arbeidsongeschiktheid te regelen voor medewerkers in de MITT. De teksten van deze nieuwe cao zijn klaar en vind je hier.

Contact

Als je wilt reageren op dit bericht of contact wil hebben over een collectieve zaak, dan kan je me bereiken via emanuel.geurts@unie.nl en via 06-5252 2074. Voor individueel advies kan je contact opnemen met mijn collega’s van de afdeling Service Center via 0345-851 963, via email sc@unie.nl of de chatfunctie op www.unie.nl.

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

Retail Non Food: Cao

Vorige week hebben wij je laten weten dat ruim 2 maanden informeel overleg met werkgevers helaas geen cao heeft opgeleverd….

Retail: Geen nieuwe cao

Per 1 januari 2024 is er geen nieuwe cao voor de retail. Deze week werd duidelijk dat er met de…

Word gratis lid