De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Intertek Polychemlab: cao 2024-2025 – onderhandelingen en stand van zaken

31 januari 2024

Door sneeuw en ijs werd ronde III (eigenlijk ronde II) met Intertek, op 18 januari 2024, een digitale ontmoeting met alle beperkingen van dien.

 

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Op dinsdag 30 januari volgde ronde IV (eigenlijk ronde III). Begin december zijn onze leden geïnformeerd over de wijzigingen die Intertek zou willen aanbrengen. Onze leden, werkzaam bij Intertek is gevraagd hoe zij tegen de voorstellen van de kant van de werkgever aankeken. We zullen ons vooralsnog concentreren op de structurele loonverhoging. Het overleg was in ieder geval constructief. Intertek wil de lonen op dit moment echter slechts structureel verhogen met 2,5%. Werkgeversorganisatie streven echter naar een structurele loonsverhoging die richting de 5% gaat. Er is de nodige aandacht besteed aan het opschuiven van de leeftijdgrenzen in de TOR en overwerk. Alsmede kwam de aanpassing van de wachtdienstregeling ter sprake. Over het verbeteren van de Reiskostenvergoeding en de Thuiswerkvergoeding waren we het al eens en ook over de gedifferentieerde WGA-premie (voor rekening van Intertek).

Verder is er gekeken of het Werkbegeleidingsplan (WBP) / sociaal plan nog verbeterd zou kunnen worden.

Vacatures

  • Lid van de onderhandelingsdelegatie: Er is nog steeds een mogelijkheid deel uit te maken van de onderhandelingsdelegatie.
  • Vacature contactpersonen / kaderleden: Het is van belang tussen de onderhandelingen door te kunnen sparren / klankborden met kaderleden maar die moeten er dan wel zijn.

Een lidmaatschap is van belang

Het is een goede zaak dat De Unie kan melden dat er, na een klein dipje, weer groei zit in ons ledental! Laten we die groei vasthouden. De afgelopen jaren heeft De Uniespijtig genoeg – in een aantal branches, sectoren of bedrijven afscheid genomen van het cao-overleg omdat het ledental te laag geworden was. Dat hoeft niet voor de eeuwigheid te zijn want een ledenaantal kan uiteraard ook weer groeien. Wil jij dat De Unie namens jou blijft meepraten over de arbeidsvoorwaarden bij Intertek, zorg dan dat we uit de gevarenzone blijven en werf af en toe een nieuw lid. Aanmelden kan eenvoudig door hier te klikken. Zo kunnen we ons blijven inzetten voor onze leden tijdens de cao-overleggen en samen met andere sociale partners werken aan betere arbeidsvoorwaarden.

Contact

Zijn er vragen over de onderhandelingen of wil je je mening geven, neem dan contact op met de belangenbehartiger, John Kapteijn, via john.kapteijn@unie.nl  of door te bellen met
06-52522067.

Gerelateerde berichten

Intertek Polychemlab: Cao 2024

Ronde II die op 14 december 2023 zou plaatsvinden is door de werkgever geannuleerd. Rob Mitchel was helaas en tot…

Intertek Polychemlab: Cao 2024-2025

Op 27 november stuurde ik je de wijzigingsvoorstellen waarmee wij de onderhandelingen voor de cao 2024-en-verder zijn ingegaan.  Mocht je…

Word gratis lid