De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

ASML: Verslag overleg 18 mei 2021

21 mei 2021

Op 18 mei 2021 heeft De Unie, samen met de andere betrokken vakorganisaties, overleg gevoerd met ASML over de ontwikkeling van de arbeidsvoorwaarden binnen ASML. De gesprekken verlopen in positieve sfeer.

 

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Overleg 18 mei

Het overleg heeft in het teken gestaan van de vraag hoe we de contacten tussen medewerkers van ASML en de vakorganisaties kunnen intensiveren. ASML faciliteert dit door een speciale uitnodiging te versturen: “ASML nodigt jou van harte uit om kennis te maken met de vakorganisaties”. Deze wordt eind deze week verstuurd. Heb je vrijdag 21 mei nog niets ontvangen? Vraag het dan aan je leidinggevende! In deze uitnodiging wordt verwezen naar onze unieke webpagina voor ASML-medewerkers: ASML | De Unie

Inloopsessies

Om het contact met ASML-medewerkers te intensiveren, organiseert De Unie 3 online-inloopsessies via teams. Tijdens deze sessies gaan we met de medewerkers in gesprek over de ontwikkeling van de arbeidsvoorwaarden. Hierbij zullen wij de voorstellen die wij eerder gedaan hebben toelichten. Op- en aanmerkingen op deze voorstellen kunnen we verwerken. Klik hier Aanmeldformulier ASML digitale inloopsessie | De Unie om je alvast aan te melden voor één van de sessies.

Vervolgoverleg

Vervolgens is er gesproken over het vervolgtraject. Komende week is er weer een overleg gepland en tijdens dat overleg zal De Unie een presentatie verzorgen over de thema’s die wij belangrijk vinden in relatie tot de ontwikkeling van de arbeidsvoorwaarden, uiteraard baseren wij die thema’s inhoudelijk op de uitkomst van de vorig jaar gehouden DigiC-raadpleging onder alle ASML medewerkers. Wij bereiden deze presentatie voor in lijn met onze voorstellenbrief.

Contact

Zijn er vragen of opmerkingen over dit bericht. Neem dan contact op met Inge de Vries, via e-mail Inge.de.vries@unie.nl of met Sjerp Holterman via e-mail Sjerp.holterman@unie.nl

[print_link]

Gerelateerde berichten

ASML: ledenbijeenkomst

Zoals je weet, is er al geruime tijd overleg met ASML over diverse onderwerpen, waaronder de werktijden.   Dit overleg…

Word gratis lid