De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

ASML: Overleg met ASML op dinsdag 6 april 2021

02 april 2021

 

Het is enige tijd stil geweest rond de het arbeidsvoorwaardelijk overleg bij ASML. Echter, er is nieuws te melden, vandaar dat we jou daar graag over informeren.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Hervatting overleg 6 april 2021

We hebben op 24 maart 2021 een uitnodiging ontvangen van de werkgever om afspraken te maken over het te volgen proces om tot arbeidsvoorwaardenvorming te komen. De Unie heeft positief gereageerd. We hebben gehoord dat ook de andere vakorganisaties hebben laten weten op de uitnodiging in te gaan. Op dinsdag 6 april 2021 hervatten we het overleg met ASML.

Op 31 maart 2021 hebben we het overleg voorbereid samen met de kaderleden van De Unie. Het gesprek van 6 april is nog niet spannend, het is een regieoverleg waarin we vooral over het proces praten. Maar het is zeer plezierig om met een groep leden te kunnen sparren en de actuele ontwikkelingen bij ASML met hen te kunnen bespreken.

Wat is het standpunt van ASML?

ASML geeft aan dat ze transparant willen zijn naar de medewerkers. Om hier invulling aan te geven wordt een dialoog opgezet met de medewerkers. Daarnaast publiceert ASML regelmatig updates. Deze updates kun je terugvinden op het intranet van ASML (CLA intranet page).  In de vierde update wordt aangegeven dat de vakorganisaties zijn uitgenodigd, waarbij tevens de verwachtingen van ASML worden geschetst van dit overleg en wat de relatie is met de Metalektro-cao. Ook legt men uit hoe ASML met de uitslag van de survey wil omgaan. Aangegeven wordt dat ASML zich bij het opstellen van de nieuwe arbeidsvoorwaarden baseert op de voorkeuren van de werknemers die uit het onderzoek van MWM2/Innervoice zijn gebleken. Zoals bekend, zijn deze resultaten voor De Unie ook leidend in het verdere overleg met ASML.

Wat gebeurt er na 6 april?

De Unie verwacht dat er na 6 april nieuwe data worden gepland om het arbeidsvoorwaardelijke overleg voort te zetten. Zoals bekend is De Unie hier voorstander van. Wij vinden het dan ook een positieve ontwikkeling dat de gesprekken worden hervat, waarbij alle partijen vertegenwoordigd zijn. Na 6 april 2021 ontvangen de leden van De Unie, werkzaam bij ASML een verslag.

Contact

Zijn er vragen of opmerkingen over dit bericht. Neem dan contact op met Inge de Vries, via e-mail Inge.de.vries@unie.nl of met Sjerp Holterman via e-mail Sjerp.holterman@unie.nl

[print_link]

 

Gerelateerde berichten

ASML: Start cao-overleg

De Metalektro-cao is inmiddels rond. Deze cao is ook op de medewerkers van ASML van toepassing. Dit heeft ASML ook…

Word gratis lid