De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

ABN AMRO: Oproep/uitnodiging kaderledengroep 2023

13 juli 2023

Word jij ons nieuwe kaderlid? Wij zijn op zoek naar leden die deel willen uitmaken van onze kaderledengroep. De komende periode gaan we met de bank onderhandelen over de pensioenregeling en de volgende cao. Een stevige kaderledengroep is dan heel belangrijk.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Cao-onderhandelingen

In 2022 hebben we onderhandeld over een nieuwe cao. Uiteindelijk zijn we er met de bank uitgekomen. Jullie hebben in grote meerderheid voor het resultaat gestemd. Ondertussen zijn we een jaar verder. Wat ons betreft starten we snel met onderhandelingen die moeten leiden naar een nieuwe cao medio 2024. Wil jij deel uitmaken van die onderhandelingen? Als kaderlid van De Unie bij ABN AMRO kan dat.

Pensioenregeling

De nieuwe Wet Toekomst Pensioenen (wtf) maakt dat wij samen met de bank een nieuwe pensioenregeling moeten gaan afspreken. Je pensioenregeling is een hele kostbare arbeidsvoorwaarde, die dus alle aandacht verdient van de medewerkers.

Kaderledengroep

Onze kaderledengroep heeft een speciale rol, want zij is feitelijk de vertegenwoordiging van al onze leden bij ABN AMRO. In normale tijden zijn zij sparring-partner en onze ogen en oren in de organisatie. Bij onderhandelingen is de groep ons eerste klankbord en sommige leden nemen direct deel aan de onderhandelingen. De huidige groep bestaat uit collega’s die werkzaam zijn binnen verschillende onderdelen van de bank.

Kaderlid

Een kaderlid is lid van De Unie en heeft interesse in arbeidsvoorwaarden en de totstandkoming daarvan. Als kaderlid vergader je een aantal keer per jaar met de kaderledengroep. Je bespreekt dan belangrijke onderwerpen die leven binnen de bank. Vooral zaken met een arbeidsvoorwaardelijk karakter komen aan bod. Als kaderlid  krijg je tijd van de bank om je rol goed in te vullen.

Als je nog geen lid van De Unie bent, kan je nu gratis lid (ABN-AMRO: Word gratis lid! – De Unie) worden. Met de bank hebben we afspraken gemaakt, zodat het eerste jaar lidmaatschap van De Unie direct betaald wordt door de bank. De bank vindt het belangrijk dat medewerkers professioneel vertegenwoordigd worden als het om hun arbeidsvoorwaarden gaat.

Interesse?

Neem dan snel contact op met raja.boes@unie.nl. We leggen je graag uitgebreid uit wat je kunt verwachten.

Word gratis lid