De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

a.s.r.: cao-onderhandelingen gestart

15 april 2024

Afgelopen vrijdag zijn de onderhandelingen gestart voor een nieuwe cao. Alle partijen hebben hun voorstellen toegelicht.

Cao-voorstellen

We zetten dit jaar in op koopkrachtverbetering en hebben een loonvraag van 9% structureel per 1 juli 2024 voor een eenjarige cao. Medewerkers hebben aangegeven de loonsverhoging in deze cao het belangrijkste te vinden. Dit blijkt uit de vele reacties die wij hebben ontvangen en ook uit de enquĂȘte die onlangs is gehouden. Je kunt hier alle voorstellen van De Unie lezen.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Loongebouw

Met de overkomst van Aegon waren er twee loongebouwen. Nu iedereen is overgegaan wordt er gekeken naar een nieuw loongebouw waar iedereen in past. Daarom is er een onderzoek gedaan door een werkgroep waarin de werkgever en ook deskundigen van de bonden zitten.

In het volgend overleg zullen wij verder praten hoe dit loongebouw eruit zal komen te zien. Wel heeft a.s.r. al aangegeven dat zij het nieuwe loongebouw zien in samenhang met de hoogte van de afspraak over de structurele loonsverhoging.

Met andere woorden; a.s.r. ziet een verband dat de kosten van het loongebouw invloed hebben op de loonsverhoging.

We zijn benieuwd hoe de medewerkers van a.s.r. dit zien. Je kunt jouw idee hierover mailen naar harma.pethke@unie.nl

Invloed

Wij vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk medewerkers van a.s.r. op de hoogte zijn van de cao-onderhandelingen. Dat is ook in jouw belang. Samen met alle medewerkers moeten we a.s.r. enthousiasmeren om alle inzet te waarderen. Ben je nog geen lid of ben je light-lid? Meld je dan via deze link aan, dan stem je straks ook mee!

Vervolg

Op 23 april gaan we verder met de onderhandelingen. We zullen dan praten over het loongebouw. Ook de structurele loonsverhoging staat op de agenda. We willen dan graag inzicht in hoe a.s.r. de structurele loonsverhoging ziet en concreet horen waar zij aan denken. We verwachten ook dat a.s.r. hun voorstellen met alle medewerkers zal delen.

Ook vitality staat dan op de agenda.

Als je vragen hebt naar aanleiding van dit bericht kun je mailen naar harma.pethke@unie.nl

Gerelateerde berichten

a.s.r.: Verslag cao-onderhandelingen

Deze week waren er weer cao-onderhandelingen. We hebben gesproken over het loongebouw, duurzame inzetbaarheid en de structurele loonsverhoging. Loongebouw Er…

Word gratis lid