De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

a.s.r.: Verslag cao-onderhandelingen

25 april 2024

Deze week waren er weer cao-onderhandelingen. We hebben gesproken over het loongebouw, duurzame inzetbaarheid en de structurele loonsverhoging.

Loongebouw

Er is een werkgroep aan de slag geweest waarin ook deskundigen van de vakbonden aan hebben deelgenomen. Ze hebben een aantal scenario’s onderzocht. We hebben hier een presentatie van gekregen en zullen hier de komende tijd onderling verder naar studeren. Hierover dus later meer informatie.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Verlof

A.s.r. heeft, net als bij de vorige onderhandelingen, weer het voorstel gedaan over onbeperkt verlof. Je hebt dan 4 weken verlof en 1 week extra verlof. Je overlegt met je leidinggevende en je team wanneer je vakantie opneemt. Als je meer verlof wil dan kun je minder uren per week gaan werken. Nu heb je 5 weken verlof en kun je verlof bijkopen. In de huidige cao is bovenstaande mogelijkheid ook al opgenomen, als je dat wil. Leden geven aan dat ze hier niets voor voelen. Dat hebben we ook zo aangegeven tijdens het overleg.

Structurele loonsverhoging

We hebben ook gesproken over de structurele loonsverhoging. a.s.r. stelt een cao voor van 2 jaar. De eerste loonsverhoging is 3% op het moment dat de cao wordt afgesloten. In het 2ee jaar is dat 2%. Wij hebben aangegeven dat we een groot gat zien in wat de bonden voorstellen en wat a.s.r. voorstelt. A.s.r. geeft ook aan dat het samenhangt met de kosten die uit het nieuwe loongebouw zullen voortkomen.

Wat vind jij?

Laat ons weten hoe jij denkt over dit loonbod van a.s.r. Je kunt dit mailen naar harma.pethke@unie.nl

Vervolg

Het volgende overleg is gepland op 13 mei. We zullen dan proberen om over alle onderwerpen verder te praten.

Invloed              

Laat dit bericht ook door je collega’s lezen. Wij vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk medewerkers van a.s.r. op de hoogte zijn van de stand van zaken van de cao-onderhandelingen. Dat is ook in jouw belang. Samen met alle collega’s moeten we a.s.r. enthousiasmeren om de inzet te waarderen. Ben je nog geen lid of ben je light-lid? Je kunt ook Compleet-lid van De Unie  worden. Doe dat snel, dan tel jouw stem straks ook mee! Aanmelden als nieuw lid is heel makkelijk en dat kan hier. En je Light lidmaatschap omzetten, doe je hier.

Contact      

Als je vragen hebt naar aanleiding van dit bericht, dan kun je contact opnemen met de belangenbehartiger Harma Pethke via Harma.Pethke@unie.nl.

Gerelateerde berichten

a.s.r.: cao-resultaat bereikt

Afgelopen week is er een onderhandelingsresultaat bereikt voor een nieuwe cao. Het is een cao voor 9 maanden, met een…

a.s.r. nog geen cao-akkoord

De afgelopen week hebben we weer onderhandeld over de cao. We hebben veel onderwerpen besproken. De werkgever wilde nog niet…

Word gratis lid