De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Scildon: Update sociaal plan onderhandelingen

15 april 2024

In dit bericht informeren wij je over de onderhandelingen van een nieuw sociaal plan.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Inzet vakorganisaties sociaal plan

Op maandag 8 april 2024 hebben de vakorganisaties hun tegenvoorstel gepresenteerd aan directeuren Pauline Derkman, René Tuitert en José de Kleine van HR. Esther van Berkel en Jaap Jan Koelewijn van de OR Scildon waren er ook bij aanwezig.

Vakorganisaties hebben een gezamenlijke inzet geformuleerd op basis van de feedback van de achterban en gesprekken met de OR. Concreet stellen we voor om een sociaal plan af te spreken voor drie jaar, te weten van 1 januari 2024 tot en met 31 december 2026. We gaan akkoord met de door Scildon gewenste overgang van de kantonrechtersformule naar de transitievergoeding. Daardoor wordt de basis voor de berekening van de vergoedingen bij ontslag verlaagd. Daarentegen stellen wij voor om de algehele correctiefactor te verhogen en de groep boven de 50 jaar een extra vergoeding te geven vanwege de arbeidsmarktpositie. Concreet stellen wij voor om de vermenigvuldigingsfactor vast te stellen op 2,0 voor medewerkers tot 50 jaar en 2,5 voor 50 jaar en ouder. Verder vinden we een aftopping of cap op de beëindigingsvergoeding, zoals de directie voorstelt, geen goed idee. Een overzicht van alle voorstellen van de vakorganisaties vind je hier.

Op dinsdag 30 april 2024 gaan we verder met elkaar in gesprek. Zoals het er nu naar uitziet, hebben we daarna minimaal nog één gespreksronde nodig voordat we tot een nieuw sociaal plan komen.

Contact

Als je wilt reageren op dit bericht of contact wil hebben, dan kan je de belangenbehartiger Emanuel Geurts bereiken via 06-5252 2074 of via  emanuel.geurts@unie.nl. Voor individueel advies kan je contact opnemen met  de afdeling Service Center via 0345-851 963, via email sc@unie.nl of de chatfunctie op www.unie.nl. We helpen je graag!

 

 

Gerelateerde berichten

Scildon: sociaal plan

In dit bericht brengen wij  je op de hoogte van de onderhandelingen over een nieuw sociaal plan. Maandag 13 mei…

Scildon; sociaal plan

In dit bericht informeren wij je over de onderhandelingen van een nieuw sociaal plan. Dinsdag 30 april 2024 hebben De…

Word gratis lid