De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Scildon: Rectificatie nieuwsbrief sociaal plan

20 maart 2024

In dit bericht brengen wij je op de hoogte van de onderhandelingen over een nieuw sociaal plan die de vakorganisaties hebben met de directie en HR van Scildon en met de OR Scildon als toehoorder.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Aanleiding

Scildon heeft ons – net als het personeel – een presentatie gegeven over de concurrerende omgeving, hoge kosten voor de huidige bedrijfsvoering en de strategie voor de toekomst. Aangezien het laatste sociaal plan per 31-12-2023 is verlopen, wil Scildon een nieuw sociaal plan voor twee jaar met ons overeen komen. Behalve de twee lopende adviesaanvragen (PIP en Finance) waar nog het oude sociaal plan van toepassing is, verwacht de directie op dit moment geen organisatiewijzigingen waar een sociaal plan voor nodig is.

Aanpassingen sociaal plan

Scildon wil investeren in duurzame inzetbaarheid en mobiliteit en minder op het (financiële) vangnet van het sociaal plan. De voorstellen op DI en mobiliteit zijn prima maar het grote verschil zit in de versobering van de beëindigingsvergoeding. In het laatste sociaal plan was de kantonrechtersformule nog de basis en nu is dit de transitievergoeding. Dat scheelt nogal wat voor alle leeftijdsgroepen omdat de dienstjaren minder zwaar tellen en de vergoeding omlaag gaat. Verder zit er een lagere harde cap op het totaalbedrag. In het intranetbericht heeft Scildon haar voorstellen gepresenteerd.

Maandag 8 april 2024 gaan we verder met elkaar in gesprek. Zoals het er nu naar uitziet, komen er nog zeker twee gespreksrondes voordat we tot een nieuw sociaal plan komen.

Contact

Als je wilt reageren op dit bericht of contact wil hebben, dan kan je de belangenbehartiger Emanuel Geurts bereiken via 06-5252 2074 of via  emanuel.geurts@unie.nl. Voor individueel advies kan je contact opnemen met  de afdeling Service Center via 0345-851 963, via email sc@unie.nl of de chatfunctie op www.unie.nl. We helpen je graag!

 

Gerelateerde berichten

Word gratis lid